Ádáz csata a bronzéremért és a bennmaradásért

Az már korábban biztossá vált, hogy a FTC története során 30. alkalommal megnyerte a bajnokságot, míg a 2. helyet a tavalyi bajnok Vidi szerezte meg. Az is eldőlt, hogy óriási tavaszi hajrája ellenére a szombathelyiek elbúcsúztak az élvonaltól, de a 33. fordulóra is bőven maradt izgalom, így érdemes lesz figyelni az egységesen 17 órakor kezdődő mérkőzéseket vasárnap.

 

Az aranyérmes Fradi a biztos bennmaradó Puskás Akadémia otthonába látogat, de a találkozó korántsem tét nélküli, hiszen a vendégeknél visszatérhet a Debrecen elleni meccset eltiltás miatt kihagyó Davide Lanzafame, aki nagy harcot vív a gólkirályi címért a kispesti Holender Filippel. Mindketten 15 góllal állnak, így izgalmasnak ígérkezik kettejük különmeccse. A zöld-fehéreknek van törlesztenivalójuk a felcsútiakkal szemben, hiszen ősszel egy emlékezetes, 60 méteres Hegedűs-góllal alulmaradtak itt, más kérdés, hogy Üllői úti meccsükön a Rebrov-csapat 4-0-ra kiütötte az akkor még Radoki János által irányított Fejér megyei alakulatot. Áprilisban Komjáti András vette át a veszélyes zónába sodródó csapatot, és bár sokáig izgulni kellett a biztos bennmaradást illetően, az előző, Újpest elleni 1-0-s sikerrel eldőlt, hogy a következő szezonban is az élvonalban játszhat a Puskás Akadémia. Megizzasztják a 2019-ben 14 bajnokijából 11-et megnyerő Ferencvárost?

 

Tovább a fogadási lehetőségekre!

 

 

 

A Haladás – Vidi találkozón is két olyan együttes lép pályára, amelynek már eldőlt a sorsa. A szombathelyiek az utolsó 10 fordulót tekintve 19 ponttal harmadikok a formatabellán, de a huszáros hajrá is kevésnek bizonyult, Horváth Ferenc együttese a Mezőkövesd elleni 1-0-s vereséggel kiesett az NB I-ből. A Vidivel két szoros meccset vívtak a bajnokságban, de mindkétszer veszítettek, Szombathelyen 2-0-ra, Székesfehérváron pedig az egykori Hali-játékos, Kovács István góljával 1-0-ra kaptak ki. Ami Marko Nikolics együttesét illeti, lehet bennük hiányérzet, mert az őszi, bravúros nemzetközi kupaszereplés után nagyon sok pontot hullajtották a bajnokságban, és a FTC a záró kört megelőzően 13 egységgel jobban áll náluk. Juhász Rolandék számára így nyilvánvalón a Honvéd elleni, május 25-ei kupafinálé élvez prioritást. Vajon hány kulcsemberét pihenteti a Vidi szerb mestere?

 

Tovább a fogadási lehetőségekre!

 

 

 

A tabella első két helye már betonbiztos, a dobogó alsó fokára azonban még három együttes, a Debrecen, az Újpest és a Honvéd is odaérhet. A záró forduló előtt a Loki ugyanúgy 48 ponttal áll, mint az Újpest, de a pontvadászatban elért több győzelmének köszönhetően megelőzi a lilákat. Lőtávolban van a kupadöntőben is érdekelt, 46 pontos Honvéd is, így komoly izgalmakra van kilátás. Egyik dobogóra aspiráló csapatnak sem lesz könnyű dolga, a hajdúságiak számára talán az jelenthet némi könnyebbséget, hogy a Paks a Kisvárda 1-0-s legyőzésével bebiztosította bennmaradását. Csakhogy a tolnaiak februárban saját pályájukon 2-1-re legyőzték Herczeg András gárdáját, ráadásul Tőzsér Dánielék formája is aggaszó lehet a cívisváros drukkereinek, az utolsó négy tétmeccsen elért egy döntetlen, három vereség felettébb szerény mutató, különösen a kiesés elől menekülő Kisvárda elleni, hazai 1-3 kellemetlen. A Paks ugyanakkor legutóbbi 5 bajnokiján mindössze egyszer kapott ki – megtréfálja a Csertői-csapat a Lokit?

 

Tovább a fogadási lehetőségekre!

 

 

 

Az Újpest tavaly indulhatott az Európa Ligában, és most is a nemzetközi porondra készül, de a korai Magyar Kupa-búcsú miatt már csak az NB I-ből vívhatja ki a jogot. 32 fordulót követően Nebojsa Vignjevics együttese kapta a legkevesebb gólt az NB I-ben, ami dicséretes, viszont a 38 szerzett találat nagyon kevésnek tűnik, és a sok döntetlen miatt is bánkódhatnak Pauljevicsék, hiszen a Pakssal holtversenyben 12 iksszel ők a döntetlenkirályok. Most kötelező számukra a három pont, és még egy esetleges győzelem esetén is szorítaniuk kell azért, hogy a Debrecen ne nyerjen. Nagyon nehéz miskolci túra előtt állnak, hiszen a diósgyőriek még ki is eshetnek, így extra motivációval lépnek pályára, ráadásul 2019-ben hat hazai ligameccsükön négyszer győztek, egyszer döntetlen játszottak, és csak egyszer, a Haladás ellen kaptak ki (0-1). Utolsó négy egymás elleni összecsapásukat viszont kivétel nélkül a lila-fehérek nyerték, legutóbbi, Megyeri úti találkozójukon 5-0-ra ütötték ki Fernando csapatát. Revansot vesz a Diósgyőr?

 

Tovább a fogadási lehetőségekre!

 

 

 

A miskolciakhoz hasonlóan az MTK is roppant nehéz helyzetben van. A kék-fehérek az NB II bajnokaként érkezve a biztos bennmaradást tűzték ki célul, ami sokáig egyértelműnek tűnt, sőt, a bajnokság egy szakaszában még a dobogóra is nyílt esély. Aztán valami eltört, és hiába próbálta felrázni egy edzőváltással a vezetőség a csapatot, a Feczkó Tamást váltó Lucsánszky Tamás irányításával nyolc találkozón egy győzelem és hét vereség a mérleg, így a forduló előtt kieső helyen állnak Kanta Józsefék. A kupadöntős Honvéd számára is nagy a tét, csakhogy a kispestiek a dobogóért vannak versenyben. Supka Attila együttese tétmeccsen utoljára április 6-án, a Vidi elleni bajnokin kapott ki, azóta hét találkozón nem talált legyőzőre, igaz, négyszer ikszeltek Holenderék, legutóbb a Diósgyőr ellen játszottak egy emlékezetes, 4-4-es mérkőzést a Hungária körúton. Most is az Új Hidegkuti Sándor Stadion lesz a helyszín, csak ezúttal már nem pályaválasztók, hanem vendégek lesznek a kispestiek – a másodosztályba taszítják a kék-fehéreket?

 

Tovább a fogadási lehetőségekre!

 

 

 

A MTK mellett a másik feljutónak, az élvonalban abszolút újonc Kisvárdának is van izgulnivalója, főleg úgy, hogy utolsó öt hazai bajnokiján nem tudott nyerni Dajka László együttese, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze három gólt szereztek Horváth Zoltánék. A Mezőkövesddel kétszer is szoros meccset játszottak az NB I-ben, októberben 1-0-s vezetésről 2-1-re kaptak ki saját közönségük előtt, míg februárban már 2-0-ra is vezettek Kövesden, de végül meg kellett elégedniük a döntetlennel. Kuttor Attila csapata nyugodtan léphet pályára Kisvárdán, hiszen a hatodik helynél már nem végezhet rosszabbul, ha pedig a Honvéd kikapna, Drazicsék pedig nyernének, akkor még az ötödik pozíciót is megkaparinthatnák. Figyelemre méltó, hogy Cseri Tamásék utolsó három bajnokijukat megnyerték, ráadásul ezeken gólt sem kaptak – tovább nyújtják a kiváló szériát?

 

Tovább a fogadási lehetőségekre!

 

 

 

 

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők