Év eleji kupakavalkád

Dráma volt a javából. Pedig nem úgy indult a tavalyi, West Brom elleni FA Kupa-csata, hogy a Vörösök szurkolói tövig rágják a körmüket az izgalomtól, hiszen Roberto Firmino már az 5. percben vezetést szerzett a Klopp-csapatnak. Ezután viszont őrült fordulatot vett a mérkőzés: a 11. minutumban Jay Rodriguez duplájával már a vendégeknél volt az előny, majd Firmino büntetőt hibázott, hogy aztán a szünet előtt Matip öngóljával még nagyobb bajba kerüljön a hazai csapat. 1-3 után nehéz helyzetbe került a Pool, és bár Salah még szépítetett, az újrajátszást már nem tudta kiharcolni Jürgen Klopp legénysége.

 

 

A Liverpoolra egyébként rájár a rúd mostanában az FA Kupában, mivel a legutóbbi három kiírásban egyszer sem jutottak el a nyolcaddöntőig a Vörösök: 2017-ben éppen a Wolverhampton jelentette a végállomást – szégyenszemre az Anfielden. Karácsony előtt ugyanakkor Salah és van Dijk góljával 2-0-ra nyert a Wolves otthonában a Klopp-csapat, más kérdés, hogy időközben a nagy rivális Manchester City ellen elúszott a bajnoki veretlenség. A kupameccsre kiheverik ezt a csalódást Firminóék?

 

 

 

 

Ha már szóba került a Manchester City, Pep Guardiola együttesére lényegesen könnyebb találkozó vár: az Angol liga-bajnokság alsóházában tengődő Rotherham nem jelenthet megoldhatatlan feladatot a Liverpool elleni, győztes csúcsmeccs után egyébként is euforikus állapotban lévő City-játékosoknak. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy tavaly Bernardo Silváék a Poolhoz hasonlóan viszonylag korán búcsúztak a sorozattól, és még csak nem is egy Premier Liga-csapat ellen: Will Grigg találatával a Wigan került be a legjobb nyolc közé. Egy hasonló forgatókönyvet aligha fogadnának vígan a City-drukkerek – akik utoljára 2011-ben örülhettek FA Kupa-győzelemnek –, de az utolsó 19 bajnokiján mindössze kétszer győzedelmeskedő Rotherham nem magasodik félelmetes akadályként Stonesék előtt.

 

 

 

 

A papírforma alapján a PL-csapatok közül még a kiesés elől menekülő Fulhamnek is be kell jutnia a következő körbe (a 4. ligás Oldham együttesén kell túljutnia), míg a Watfordra az Angol Nemzeti Ligában vitézkedő Woking, a Leicesterre pedig az Angol Liga 2.-es Newport vár.

 

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

Franciaországban is a legjobb 32 közé jutás a tét a kupában. Itt a párharcok közül a Toulouse – Nice csata tűnik a legizgalmasabbnak. A bajnokságban csupán öt pont a differencia a két csapat között − az 1998-ban világbajnoki címet szerző Patirck Vieira által gardírozott Nice áll előrébb, a 10. helyen −,  és legutóbbi, októberi ligameccsükön nem bírtak egymással, 1-1-re végeztek. Utolsó 5 tétmérkőzésükön egyszer sem volt egy gólnál nagyobb különbség az együttesek között. Ugyanakkor tény, hogy a nizzaiak jelenleg rosszabb formában vannak, miután egy remek, öt győztes tétmeccset magában foglaló sorozat után belecsöppentek egy pocsék, ötös nyeretlenségi szériába, ráadásul ezeken mindössze egyetlen gólra voltak képesek. A kupacsatára feljavul a támadó szekció?

 

 

 

 

A francia kupacsaták közül érdekesnek tűnik a 2011-es trófeát begyűjtő, a pontvadászatban 2. helyen álló Lille fellépése is. Cristophe Galtier együttese a szezon egyik meglepetéscsapata, 10 hazai bajnokiján csupán egyszer kapott ki, igaz, éppen a legutóbbi fordulóban, a Toulouse ellen 2-1-re. A Sochaux egy osztállyal lejjebb szerepel, ráadásul ott a kiesés elkerüléséért harcol, és vendégként még ebben az osztályban sem igazán erős: 10 házon kívüli fellépésén csupán kétszer nyert, és legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján nem tudta begyűjteni a három pontot.

 

 

 

 

Ami a többi párharcot illeti, a legutóbbi négy kiírást megnyerő Paris SG-nek aligha kell szétszaggatnia az istrángot: az ötödosztályú Pontivy GSI kellemes ellenfélnek ígérkezik. A dobogóért csatázó St-Etienne-re és Marseille-re is teljesíthető kihívás előtt áll: előbbire az Olympique Strasbourg vár (nem keverendő össze a Ligue 1-ben szereplő Strasbourggal!), utóbbira pedig a vélhetően még a vájt fülű focidrukkerek számára is ismeretlenül csengő Andrézieux.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők