Fogadj a jégkorong vb-re!

A két nyolctagú csoportból a legjobb 4-4 csapat jut be a negyeddöntőbe, míg a csoportok utolsó helyezettjei alászállnak a Divízió I/A-ba, ahol Magyarország is megtalálható, mivel a tavalyi budapesti Divízió 1-es vb-n nem sikerült a mieinknek kiharcolnia az elitbe jutást.

 

A csoport: Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Kanada, USA

B csoport: Csehország, Olaszország, Lettország, Norvégia, Oroszország, Svédország, Svájc, Ausztria

 

 

Finnország – Kanada

 

Igazi csúcsmeccsel indul útjára a pakk északi szomszédunknál! A hokinagyhatalomnak tekintett Finnország – az USA-hoz hasonlóan –, mely csupán 2-szer tudott győzni története során világbajnokságon az ellen a Kanada ellen korcsolyázik pályára, mely – Oroszország (és Szovjetunió) után - a 2. legsikeresebb vb-csapat 26 arannyal, 14 ezüsttel, és 9 bronzzal. Nem nagyon lehet ennél minőségibb párosítást találni a 16:15-kor kezdődő nyitómérkőzésre, melynek azért még így is bőven a juharlevelesek az esélyesei.

 

 

Oroszország - Norvégia

 

A pénteki nap másik negyed 5-ös „nyitómeccsén” a vb örökranglistát 27 arannyal, 10 ezüsttel, és kilenc bronzzal vezető Oroszország (és jogelődje Szovjetunió, mely a 27-es össztermésükből 22 aranyat nyert) és a vb érem nélkül álló Norvégia mérkőzik meg egymással. Természetesen az A. Ovechkin vezette oroszok a parti toronymagas esélyesei 1,02-es oddsszal, de a végső győzelmet tekintve is nekik áll a zászló. (Érdemes megjegyezni, hogy a 2. favorit Kanada csupán egy arannyal van lemaradva mögöttük, azaz, ha a tengerentúliak nyerik a vb-t, akkor kiegyenlítik a számlát…)

 

 

Csehország – Svédország

 

A 11-szeres vb-győztes Svédország a legutóbbi 6 vb-ből 3-at is megnyert, azaz minden másodikat a háromkoronások húzták be, akik címvédők, ráadásul duplán, hiszen a tavalyelőtti vb is róluk szólt! Az első körben azokkal a csehekkel vívnak meg, akik szintén veretes hokimúlttal rendelkeznek, összesen 12 arannyal bírnak (ebből 6-ot Csehszlovákia nyert). Legutóbb viszont 2012-ben tudtak világbajnoki érmet szerezni.

 

 

USA – Szlovákia

 

A világbajnokságokon az Egyesült Államok szereplése az egyik legnagyobb talány. Hihetetlen, de igaz, az USA mindössze 2 vb-címmel dicsekedhet, utoljára ráadásul majdnem 60 éve jutottak a csúcsra! Az amerikaiak az NHL-playoffja miatt általában nem a legjobbjaikkal állnak ki, ám idén bombaerős kerettel utaznak el Szlovákiába. A házigazda Szlovákia vár rájuk a nyitányon Kassán, akik mellett - azon kívül, hogy hazai pályán lépnek jégre - nem sok minden szól. Nagy meglepetés lenne, ha megnehezítenék az amerikaiak dolgát a péntek esti meccsen.

 

 

Csoportgyőztesek

 

A csoport: Kanada (2,00-ás odds) és az USA (2,30) csoportgyőzelmére van a legnagyobb sansz, Finnország már 7,50-szeres pénzzel kecsegtet, míg a házigazda Szlovákia 28,00-ás odsszal fogadható jelenleg.  Dánia pontosan 100-szoros, Franciaország 210-szeres, végül Nagy-Britannia 980-szoros pénzt ér.

 

B csoport: A másik csoportban hasonló a helyzet. Itt Oroszország (1,95-ös odds), és Svédország (2,35) a favorit, Csehország – a finnekhez hasonlóan - 7,50-es odsszal bír. A továbblépésre két legesélytelenebb csapat Ausztria (410,00), illetőleg Olaszország (660,00).

 

 

Ki nyeri?

 

A végső diadalra 4 legesélyesebb csapat a következő: Oroszország (3,40-es odds), Kanada (3,85), Svédország (4,45), és az USA (5,50). Nagy valószínűséggel közülük kerül ki a 2019-es világbajnok, a többi válogatott neve mellett már minimum kétszámjegyű odds található. Csehország (13,50), Finnország (15,25), Svájc (28,00), és Szlovákia (36,00) alkotja a következő négyes fogatot, aki ezer feletti odssra vágyik, annak ott van Olaszország (1050,00), vagy Nagy-Britannia (1700,00), utóbbi ugyebár a mi kárunkra tagja az elitnek…

 

 

Ki végez az 1-3. helyen?

 

Gyakorlatilag ugyanaz a csapatok sorrendje, csak az oddsok alacsonyabbak. A biztonsági játékot játszóknak lehet ideális választás a dobogósok megtippelése.

 

 

Bejut az elő/negyeddöntőbe?

 

A negyeddöntőbe jutást Dánia, Németország, Szlovákia, Lettország, Norvégia, ill. Svájc esetében tippelhetik meg játékosaink. Az elődöntő vonatkozásában pedig Csehországra, Oroszországra, Svédországra, Kanadára, Finnországra, és USA-ra lehet téteket elhelyezni.

 

 

Hogyan szerepel?

 

Az egyes válogatottak meddig jutnak el a tornán? 8 csapatra kínálunk itt fogadási lehetőséget. Kanadára, Finnországra, Oroszországra, Svájcra, az USA-ra, Csehországra, Svédországra, és Szlovákiára, azaz a 8 előzetesen legesélyesebb garnitúrára.

 

 

Ki lesz a gólkirály?

 

A. Ovechkin a legesélyesebb erre (5,00-ás odds), aki tavaly a Washingtonnal végre-valahára Stanley Kupa győztes lett. Nagyon kijárt már ez minden idők talán legjobb orosz hokisának. Pat. Kane (8,00) az Egyesült Államok csapatkapitánya, aki a Chicago 81 NHL alapszakaszbeli meccsén 44 gólt + 66 asszisztot, azaz összesen 110 pontot termelt. Nem rajta múlt, hogy csapata nem jutott be a rájátszásba. Kane 3. lett az alapszakasz kanadai táblázatán az orosz Kucherov (128 pont), és a kanadai McDavid (116) mögött. Mark Stone (8,00) kanadai játékosnak ellenben nem volt sok meccse a szezonban, a playoffban viszont 7 meccsen 6 gólt, és 6 asszisztot jegyzett, de ez sem volt elég a Vegas Golden Knights életben maradásához… Végül a már előbb említett Nik. Kucherovról (12,00) érdemes szót ejteni, aki a több szakállas NHL-rekordot megdöntő alapszakasz-győztes Tampa Bayt szolgálja, mely a playoffban szégyenszemre söpréssel esett ki… Ők a legesélyesebbek a gólkirályi címre, de a kockázatvállalók akár 100-szoros oddsért is találhatnak játékosokat kínálatunkban!

 

 

Győztes kontinens

 

Végül egy különleges fogadási lehetőséget ajánlunk fogadóink figyelmébe, mely két kimenetelt tartalmaz. A kérdés, hogy Európa (1,45-ös odds) vagy Amerika (2,60) nyeri-e a vb-t? Ha a 8 esélyest nézzük, akkor ezekből 6 európai (Finnország, Oroszország, Svájc, Csehország, Svédország, és Szlovákia), míg USA és Kanada személyében csak két képviselője van Amerikának. Lehet, hogy a kevesebb néha több?

 

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők