Fogadj a Nemzetek Ligája elődöntőire!

Portugália – Svájc (06.05. 20:45)

 

 

A portói Dragão Stadion ad otthont az első elődöntőnek szerda este 20:45-től. A hazai pályán játszó portugálok előnye az 1X2-es alappiac oddsain is meglátszik: 1,62 – 3,70 – 5,50. Svájc még kétesélyben is 2,15-szörös pénzt fizet, ami már egy remi esetében is nyertes fogadássá válik. Döntetlennél a tét visszajár esetében pedig 4,15-szörös nyereményszorzóval lehet kalkulálni. A Ki jut tovább sornál Portugália csupán 1,30-as, míg Svájc 3,20-as oddsot ér.

 

A legutóbbi vb-selejtezőkön egy csoportban szerepelt a két válogatott, mindketten 2-0-lal hozták a hazai meccsüket a másik ellen.  (Ha most a pontos végeredmény fogadási piacból Portugália 2:0-s kimenetelét választjuk, az 6,25-szörös pénzt hozhat, míg Svájc 2:0-s diadala 27-szerest.) A vb-kvalifikációkat ugyanolyan teljesítménnyel zárták (9-0-1), melynek köszönhetően 27-27 ponttal végeztek a csoport élén, ám jobb gólkülönbségének köszönhetően a luzitánok jutottak ki egyenes ágon a vb-re, míg a helvétek pótselejtezőre kényszerültek. Azt sikerrel vették az északírek ellen (1-0 idegenben, 0-0 otthon), így ők is résztvevői lehettek az oroszországi seregszemlének. Végül a nyolcaddöntő jelentette számukra a végállomást, miután Svédország 1-0-ra legyőzte őket. Portugália sem húzta tovább, Uruguay állította meg őket (1-2).

 

A márciusban induló Eb-selejtezőkön C. Ronaldoék már két meccs után lépéshátrányba kerültek, hiszen egyik fő riválisukkal sem bírtak el hazai pályán: Ukrajna ellen 0-0-t, míg Szerbia ellen 1-1-t játszottak. Mindkét meccsen ők domináltak, a győzelmet mégsem tudták megszerezni. Svájc Grúziában kezdett, ahol 2-0-ra nyert, majd egy elképesztő meccsen 3-3-at ért el Dánia ellen, de hogy! A 76. percben már 3-0-ra ment, hogy onnan érjen el a szinte vereséggel felérő döntetlent otthon…

 

 

Hollandia – Anglia (06.06. 20:45)

 

 

A csütörtökön 20:45-kor kezdődő másik elődöntőben két nagy hagyományokkal rendelkező válogatott feszül egymásnak Guimarãesben. Ennek – és az utóbbi időben mutatott javuló formájuknak – köszönhetően nagyjából kiegyenlített oddsokat kapunk. Hollandia 2,90 – Döntetlen 3,10 – Anglia 2,40. A kétesély, a döntetlennél a tét visszajár, vagy a ki jut tovább piacok esetében pedig még az előbbinél is kisebb különbségeket láthatunk a nyereményszorzókban.

 

A két csapat egymás elleni mérlege is igencsak kiegyenlített: 21 mérkőzésből 6 holland-diadal, 9 döntetlen, és 6 angol-győzelem. Legutóbb a „háromoroszlánosok” győztek 1-0-ra Amszterdamban, felkészülési meccsen tavaly márciusban. Azelőtt viszont egészen az 1996-os hazai rendezésű Eb-ig kell visszamennünk az időben, hogy angol győzelemre bukkanjunk (4-1). Az azóta lejátszott 8 egymás elleni meccsükből csak az előbb említett felkészülésit tudta behúzni Anglia, mely 3 vereség mellett 4-szer döntetlenezett Hollandiával. Rendre szoros meccseket játszanak, 2001-ben volt kétgólos differencia közöttük (2-0 Hollandiának), azóta 7 meccsük volt a másik ellen, amin ennél kisebb volt a különbség. A hendikepes és az ázsiai piacokra fogadva érdemes ezt is szem előtt tartani!

 

Hollandia - szégyenszemre - a 2014-es brazil vb óta nem vett részt nagyobb seregszemlén, talán a mostani Eb-selejtezőkön sikerrel jár az Oranje. Fehéroroszország ellen nem is volt gondja (4-0), ám Németország ellen hazai pályán bukott (2-3). Ha a németeket nem is, de Észak-Írországot, Észtországot, és Fehéroroszországot illene megelőznie a csoportban, ahol már a 2. hely is Eb-részvételt jelent. Anglia a legutóbbi vb-n a 96-os Eb-bronzérmét követően a legjobb eredményét érte el a 4. hellyel, a fiatal játékosokból álló csapat Gareth Southgate vezetésével nagyon éhes a még nagyobb siker(ek)re. Az Eb-selejtezőkön mindenesetre már megvolt az erődemonstráció: a cseheket 5-0-ra, majd Montenegrót 5-1-re intézték el a szigetországiak…

 

 

 

 

Ki nyeri az A divíziót?

 

Tavaly augusztus közepe óta lehet fogadni az A divízó győztesére. Jelenleg ezek a Final 4 résztvevőinek oddsai:

 

Portugália – 2,75

Anglia – 2,90

Hollandia – 3,95

Svájc - 7,50

 

Az outright meghirdetésének pillanatában értelemszerűen ennél jóval magasabb oddsért lehetett fogadni az említett válogatottakra. Anglia akkor 12-szeres pénzt, Portugália 14,75-öt ért, Svájc 32-szeres szorzót, míg Hollandia 44-szeres nyereményszorzóval kecsegtetett. Érdekes, hogy utóbbi oddsa a 12 A divízós csapat közül a 2. legmagasabb volt Izland (68,00) után. Mostani állás szerint az állva maradt négy csapatra érkezett tétek eloszlása a következőképpen néz ki: Anglia 34,5%, Portugália 30%, Hollandia 27%, Svájc 8,5%.

 

 

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők