Két magyar csapat a Final Fourban?

A Veszprém és a Szeged is másodikként zárt csoportjában, így kedvező helyzetből várhattak a sorsolást: Nagy Lászlóék azzal a Sporting CP-vel mérkőznek március 24-én és 30-án, amely története során először jutott be a BL egyenes kiesése szakaszába, míg Bodó Richárdék 24-én és 31-én a korábbi magyar szövetségi kapitány és veszprémi klubedző, Xavi Sabaté lengyel csapatával, a Borbély Ádámot is a soraiban tudó Wisla Plockkal játszanak a negyeddöntőért. Mivel mindkét magyar együttes másodikként végzett a maga nyolcasában, a kölni Final Fournál előbb semmiképpen sem találkozhatnak – persze az elődöntőig még hosszú út vezet, de az esélyek nem rosszak, sőt!

 

Ezt támasztja alá a Tippmixpro végső győztesre vonatkozó outright-listája is, amelyen a Veszprém és a Szeged is ott van a legjobb négy között. Jelenleg a Paris SG sikere érné a legkisebb nyereményszorzót (2,45). A párizsi sztárklub évek óta gigaköltségvetéssel és favoritként vág neki a sorozatnak, de még soha sem sikerült nyernie. Az utolsó három Final Fourban ott volt, sőt, tavalyelőtt döntőt is játszott – és azt el is bukta a Vardar Skopje ellen, de eddig nem tudta feltenni az i-re a pontot. Ebben a szezonban imponálóan teljesít Raúl Gonzalez együttese, csak Szegeden kapott ki (32-33), a másik 13 BL-meccsét behúzta, így csoportgyőztesként egyből bejutott a negyeddöntőbe.

 

 

 

A BEK/BL történetében kilenc elsőséggel a Barcelona a legeredményesebb – a katalánok végső sikere 2,60-as oddsot jelentene a Tippmixprón. A gránátvörös-kékek az elmúlt hat BL-idényből négyszer eljutottak a négyes döntőig, és 2015-ben el is hódították a trófeát. A Barca is magabiztosan abszolválta a csoportkört, a 14 meccsen aratott 12 győzelem és két vereség remek mutató, csoportgyőzelmet is ért, s ezzel a párizsiakhoz hasonlóan már ott van a legjobb nyolc között.

 

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprém fért fel – Nagy Lászlóék végső sikerére a harmadik legalacsonyabb szorzót, 7,75-öt kínál a Tippmixpro −, amely hektikus őszt tudhat maga mögött. A tavaly a magyar bajnoki döntőt elveszítő bakonyiak az új szezonnak is Ljubomir Vranjes irányításával vágtak neki, de aztán becsúszott két BL-vereség − a barcelonai zakó talán még a „vállalható” kategóriába sorolható, az igazán fájó a hazai, Vardar elleni 25-27 lehetett −, s a klubmenedzsment úgy döntött, hogy meneszti a svéd szakembert. Egy BL-találkozón megbízott vezetőedzőként Gulyás István kezébe került az irányítás, de a vezetés végül a spanyol David Davis mellett tört lándzsát. Az átmenet nem volt zökkenőmentes, hiszen becsúsztak kellemetlen vereségek (egy 26-24-es kisiklás Tatabányán, egy 32-27-es otthoni bajnoki kudarc a Szeged ellen, és ehhez még két BL-zakó is hozzáadódott), de Davis szépen lassan a maga képére formálta az együttest, amely zsinórban 7 BL-meccset nyert meg, és jó esélye lehet a Final Fourra.

 

 

 

A Szeged már az előző szezonban komoly szintet lépett, hiszen 2007 után újra letaszította a bajnoki trónról a Veszprémet, így nem meglepő, hogy Juan Carlos Pastor együttesének végső sikerére kínálja a negyedik legalacsonyabb oddsot (13,75) a Tippmixpro. Az új szezonban is kitesznek magukért Bodóék, hiszen a bajnokságot veretlenül vezetik – a csúcsot a Veszprémben aratott 32-27-es siker jelentette −, miközben a BL-ben a B jelű nyolcas második helyéig meneteltek Bánhidiék. Tizennégy találkozójukból kilencet megnyertek, kétszer játszottak döntetlent, és háromszor kaptak ki, s a Bajnokok Ligája mezőnyében egyedüli együttesként tudták legyőzni a Paris SG-t.

 

 

 

Természetesen az idei BL-ben is lehetnek meglepetések, hiszen tavaly sem sokan gondolták, hogy a Montpellier megnyerheti a BL-t. Az biztos, hogy ez nem ismétlődhet meg, hiszen a címvédő már elbúcsúzott a csoportkör után, de a Tippmixpro oddsait böngészve a Flensburgot (16,50), az R-N. Löwen Kronaut (18,75), a 2017-es győztes Vardar Pro Skopjét (21,00), a tavaly döntőig menetelő Nantes-ot (25,00) és a 2016-ban diadalmaskodó Kielcét (27,00) sem lehet írni. A többi csapat szorzója már 290 fölött van, a legnagyobb pénzt a Sporting CP sikere jelentené, de hiába csábító a 800-as odds, a portugál bajnok számra már az is az álmok netovábbja, hogy bejutottak az egyenes kieséses szakaszba…

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők