Olasz Kupa: ismét a végén bukik a Lazio?

Miközben az olasz bajnokságban már nyolc szezon óta senki sem képes letaszítani a Juventust a trónjáról, a kupában biztosan megtörik a torinóiak négy éven át tartó egyeduralma. Szerda este ugyanis Lazio - Atalanta finálét rendeznek Rómában, a Stadio Olimpicóban. Ilyen párosítású döntő korábban még sosem fordult elő az Olasz Kupában, amit története során a Lazio hatszor (legutóbb 2013-ban), az Atalanta egyszer nyert meg (1963-ban).

 

Miközben az elmúlt négy szezonban rendre a bajnokságot uraló Juventus volt a döntő favoritja, most a Tippmixpro oddsai alapján egyértelmű esélyes nem nevezhető meg. Sőt, szerda délután a Lazio és az Atalanta rendes játékidőben elért győzelme is 2,54-es nyereményszorzót ért, ahogy a "Ki nyeri a Kupát?" fogadási opcióra is teljesen kiegyenlített oddsokkal bír a két együttes (1,85 - 1,85). (A nyereményszorzók változhatnak).

 

A mérkőzés végkimenetelére fogadók nagy része is nehezen tesz különbséget a csapatok közt. A szerda 13 óráig beérkező fogadások 23 százaléka a Lazio, 28 százaléka az Atalanta győzelmére futott be a Tippmixprón, a tippek 49 százaléka pedig döntetlent vár a találkozó rendes játékidejében. Kissé tehát a bergamóiak felé billen a mérleg.

 

Mi szólhat az Atalanta sikere mellett?

  • A bergamóiak állták útját a címvédő Juventusnak is a sorozatban, január végén 3-0-ra legyőzve Cristiano Ronaldo csapatát.
  • Gasperini együttese február 23-án kapott ki utoljára, azóta az összes tétmeccsét figyelembe véve veretlen.
  • A Serie A-ban oda-vissza verte a Laziót (1-0, 3-1), a tabellán 7 ponttal jobban áll, mint kupadöntős ellenfele, akit 10 nappal ezelőtt győzött le idegenben.
  • Gómezék pazar bajnoki formáját jól mutatja, hogy akár az elmúlt 5, akár az elmúlt 10 vagy akár az elmúlt 15 forduló alatt gyűjtött pontokat tekintjük, rendre az Atalanta áll az élen, így nem csoda, hogy a BL-indulásért harcol.
  • A Juventusnál és a Napolinál is több bajnoki gólt szereztek, az egész mezőnyt tekintve is a legtöbbet.

 

Ha ilyen formában érkezik az Atalanta, miben bízhat a Lazio?

  • Az égszínkék római alakulat hazai stadionjában, a római Olimpicóban vívhatja meg a döntőt.
  • 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben is finalista volt, jobban ismerheti így a döntő légkörét.
  • A negyeddöntőben az Intert, az elődöntőben a Milant búcsúztatta, ezeken a meccseken csak tizenegyesből kapott gólt.
  • Legutóbb, amikor nem a Juve került az útjába a döntőben (2013), meg is nyerte azt.
  • A BL-indulásért harcoló Atalantának a vasárnapi, Juventus elleni bajnoki is sorsdöntő jelentőséggel bírhat, a Laziónak a bajnokságban ilyen jelentős, a "figyelmet megosztó" céljai nem maradtak.

 

2015 és 2017 után zsinórban harmadszor bukik kupadöntőt a saját otthonaként is szolgáló stadionban a Lazio?  Vagy hetedszer is csúcsra ér, amivel befogja az Intert? Szerdán 20:45-től mindenre fény derül - a mérkőzést a Tippmixprón regisztrációt követően élőképes közvetítéssel figyelheted, és akár élőben is fogadhatsz! 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők