Új pályán a sportfogadás - TippmixPro

Tekintsd meg kínálatunkat!

Mi az e-sport?

Az e-sport gyűjtőfogalom, többféle, versenyszerűen játszható video-játék típus összefoglaló neve. Az e-sport versenyeken számítógépes környezetben (PC, konzol, mobil, VR) több fős, professzionális játékosokból álló csapatok, vagy akár egyének játszanak egymással. A mérkőzések egy konkrét versenykiírás, illetve az adott szoftver(játék) szabályai, a verseny környezetre, platformra (benne az eszközök, egyéb feltételek) és a versenyen való részvételre előírt feltételei szerint zajlanak.

Milyen játékokra lehet fogadni?

Counter-Strike: Global Offensive

Ki ne ismerné a CS:GO-t? Minden idők legsikeresebb belső nézetű lövöldözős játékának tekinthető. Első verziója a 90’-es évek végén jelent meg, azóta pedig töretlen a népszerűsége. A játékban a terroristák (T-k) és terrorelhárítók (CT-k) 5-5 fős csapatokban küzdenek egymással. Lényege, hogy az ellenfél csapatának minden tagját likvidálni kell, illetve a T-k feladata a bomba lerakása és felrobbantása, míg a CT-k ezt próbálják megakadályozni. Manapság elképesztő összdíjazású tornákon mérik össze erejüket a legjobb e-sportolók, a Tippmixprón pedig számos fogadási lehetőségből lehet választani.

League of Legends

A „LOL” az egyik legnépszerűbb MOBA (csataaréna) típusú e-sport, amit világszerte játszanak. 2009-ben adták ki először, és két, öt bajnokból álló csapat küzd egymás ellen, két féle pályán. A játékban az ellenfél bázisát, a Nexust kell kiiktatni, vagy feladásra kell bírni a vetélytársat. A játék sokszínűségét a különböző válaszható karakterek adják, elsősorban fejleszthető képességeiknek, és más-más erényeiknek köszönhetően. Népszerűsége miatt többféle fogadási piac is elérhető a Tippmixpro kínálatában!

Dota 2

A DOTA 2 szintén MOBA típusú, 2013-ban kiadott játék, amelyben két, 5 hősből álló csapat (Radiant és Dire) küzd egymással, hogy elpusztítsa az ellenfél bázisának mélyén lévő trónt. A küzdelem egy pályán történik, ahol három útvonalon lehet eljutni az ellenfélhez. Rengeteg hősből lehet összeállítani a csapatot, mindegyik hős a 30. szintig fejlődhet, és mindegyiknek más-más erőssége van. A DOTA 2 napjainkban az egyik legnépszerűbb e-sport játék, egészen kiugró összdíjazású e-sport versenyekkel.

Call of Duty

A Call of Duty egy belső nézetes (FPS) lövöldözős videójáték, melyben öt fős csapatok küzdenek meg egymással különböző pályákon. Régóta kedvelt játék a gamer világban, hiszen egészen a második világháborútól napjainkig, sőt, a jövőben is játszódnak különböző kiadásai. Jelenleg három játékmódot játszanak versenyszerűen, fő fogadási piaca pedig a már ismerős „Mérkőzés győztese” piac. Az E-sport berkein belül már 2006-ban kedvelt játék volt, azóta globális népszerűsége töretlen, így több millió dolláros összdíjazású versenyeket szerveznek.

Hearthstone

A Hearthstone egy kártyajáték, amelyet a Warcraft (1994) és a World of Warcraft (2004) fejlesztője készített. Ez a két játék azért fontos mert a Hearthstone alkotói a Warcraft világát vették alapul, a benne lévő lényekkel, varázslatokkal. Minden Hearthstone-mérkőzés egy az egy elleni küzdelmet jelent, ahol alapvetően a hősök, és azok kasztja határozza meg a párharcot. A játék célja az ellenfél hősének elpusztítása, melyet többek között a kártyák kijátszásával lehet elérni.

Overwatch

Az Overwatch egy belső nézetes (FPS) lövöldözős videójáték, melyben két, hat fős csapat küzd egymás ellen. A cél, hogy valamelyik csapat teljesítse az adott pálya által meghatározott célt. Minden játékosnak választania kell magának egy karaktert, amelyek mindegyike különböző képeségekkel bír, melyek nem fejleszthetőek. Az Overwatch változatos pályáival, küldetés-variációival, a karakterek sokszínűségével felveszi a versenyt a legnépszerűbb e-sport játékokkal is.

Starcraft

A játék első része 1998-ban jelent meg, és osztatlan sikert aratott. 12 év elteltével jött a folytatás, ma pedig már különböző e-sport ligában is népszerű ez a felülnézetes játék. A cél az, hogy az ellenfél bázisa elpusztuljon, amit a játék során a különböző fajok segítségével lehet elérni. Érdekesség, hogy a pályán különböző ásványi anyagok felhasználásával újabb épületeket és egységeket lehet felhúzni, így az értékes területekért is nagy a küzdelem. Változatosságának köszönhetően máig népszerű, hiszen a különböző csapategységek, fajok mellett nagyon fontos a jó taktika is.

Rainbow Six Siege

Az R6 Siege egy taktikai belső nézetű lövöldözős játék, ami az elmúlt években lett igazán népszerű, köszönhetően az ilyen típusú játékokra jellemző megoldásokon túlmutató egyediségének. Alapvetően 5-5 játékos küzd csapatokban egymás ellen különböző játékmódokban, ahol a legfőbb cél az ellenfél csapatának kiiktatása. Azonban a karakterek (operátorok) mindegyike más-más erősségekkel rendelkezik, speciális képességeik pedig még fontosabbá teszik kiválasztásukat. A pályák rombolhatóak, alakíthatóak, így nagy szerepe van a pályaismeretnek és a taktikának, ezáltal pedig a csapaton belüli kommunikációnak, mindezek miatt izgalmas és sokszínű ez a játék.

Rocket League

A Rocket League egy igazán szórakoztató és pörgős játék, melyben egy rakétahajtású autót kell irányítani, aminek segítségével próbálják a kocsinál jóval nagyobb „labdát” az ellenfél kapujába juttatni. Olyan, mint a foci, de a játékosokat az autók helyettesítik. Lehet egy az egy ellen, de legfeljebb négy a négy ellen játszani az arénában, ahol sosincs kint a labda. A játékot tovább bonyolítja, hogy az autók életerővel rendelkeznek, illetve különböző segítségeket is igénybe lehet venni, amellyel az ellenfelet lehet akadályozni. Játékmódtól függően a cél az, hogy az ellenfél csapatánál több gólt kell szerezni.

King of Glory

A King of Glory, eredeti nevén Honor of Kings egy MOBA típusú játék, amit először 2015-ben adtak ki. Ezt a játékot elsősorban mobiltelefonra fejlesztették, és elsőként a kínai piacra készült. A játék a kínai mitológiára épít, amelyben a pálya sajátosságai, a karakterek ezen a témán alapszanak. Lényege, hogy két 5-5 fős csapat küzd egymással, ahol különböző hősök segítségével el kell pusztítani az ellenfél bázisát. Sokszínűsége a karakterek különböző képességeiben, fejleszthetőségében rejlik, és nagyon fontos a csapattársak közötti összhang, illetve a jó stratégia.

Arena of Valor

Az Arena of Valor tulajdonképpen a King of Glory nyugati piacra fejlesztett változata, amely 2017-ben debütált. A játékban ugyanúgy az ellenfél bázisának elpusztítása a cél, azonban itt a karakterek teljesen különbözőek, hiszen olyan népszerű képregényfilmek hőseit is lehet választani a játék során, mint Batman, Superman, Flash és Wonder Woman. Az Arena of Valor nagyban segítette a mobiltelefonokra készített játékok fejlődését, így nagy szerepe van a mobil e-sport globális terjedésében is.

Fifa 20

A FIFA a világ egyik legismertebb szimulációs sportjátéka, melyet az EA Sports fejlesztett. A játék a futball világának népszerűségét használja ki, hiszen bárki irányíthatja bármelyik világhírű csapatot, játékost, így pedig bárki BL-győztes lehet a saját kanapéján ülve, kedvenc csapatával, vagy éppen menedzserként. Természetesen az egyik legizgalmasabb része, amikor nem a gép ellen, hanem egy másik emberrel mérjük össze tudásunkat, ennek köszönhetően az e-sport berkein belül is rendkívül népszerű. A Tippmixprón a labdarúgás sportágra kattintva találhatóak az aktuálisan fogadható események.

NBA 2K

Az NBA 2K egy kosárlabdás szimulációs sportjáték, ahol a FIFA-hoz hasonlóan különböző csapatokat és játékosokat lehet irányítani, így pedig a képernyő előtt ülve rendkívül élethűen zsákolhatunk, vagy dobhatjuk a hárompontosokat a legnagyobb tengerentúli sztárokkal. Népszerűsége az elmúlt években ível felfelé, így alakulhatott meg a hivatalos e-sport ligája is. A Tippmixprón a kosárlabda sportágra kattintva találhatóak az aktuálisan fogadható események.

NHL 2K

A FIFA-hoz és az NBA-hez hasonló szimulációs sportjáték a jégkorongra, és azon belül az észak-amerikai profi bajnokságra építve. Az NHL a világ vezető hokiligája, így természetesen hatalmas a rajongótábora, ezért a virtuális világban is igen népszerű. A Tippmixprón a jégkorong sportágra kattintva találhatóak az aktuálisan fogadható NHL 2K-események, ezeken belül pedig a hokihoz köthető szokásos piacok.

Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők