Segítünk

Szótár

Befizetés Amennyiben a fogadó befizetés során pénzt helyez el számláján, úgy lehetősége nyílik fogadni a felkínált sporteseményekre. Többféle befizetési opció közül lehet választani: az SzZrt. bankszámlájára történő utalást, internetes feltöltést bankkártyával (Visa, MasterCard), illetve közvetítő szolgáltató igénybevételével történő teljesítést, MCOM feltöltést vagy Ügyfélkártyát. Bővebben a „Befizetés” menüpont alatt tájékozódhat!
Bejelentkezés Regisztrált fogadóknak a felhasználói név és a jelszó megadásával a bejelentkezés után nyílik lehetősége fogadások megtételére. A fogadó bejelentkezve tudja kezelni számláját, valamint figyelemmel követheti korábbi fogadásait.
Canadian A „Canadian” 26 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által kiválasztott 5 különböző sportesemény kimenetelére. A „Canadian” 10 db kettes kötésű, 10 db hármas kötésű, 5 db négyes kötésű és 1 db ötös kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Dupla esély Ebben a fogadási formában a három lehetséges kimenetelből kettőt is kiválaszthat egy fogadás során, így nyerési esélye ennek megfelelően megnő.
Élő fogadás Fogadási ajánlatunkban „élő” fogadási lehetőségekkel is találkozhat, így az egyes kiválasztott sportesemények különböző kimeneteleinek a bekövetkezésére még az adott sportesemény ideje alatt is fogadhat. A nyereményszorzók a történések függvényében változnak.
Eredmények Az „Eredmények” menüpont alatt könnyedén megkeresheti a fogadási ajánlatban is szereplő események eredményét.
Felelős játékszervezés A felelős játékszervezés a játékszervező olyan tudatos, a törvényi kötelezettségen is túlmutató tevékenységeinek összessége, amellyel igyekszik megóvni fogadóit a túlzásba vitt szerencsejáték káros következményeitől. Bővebben a “Felelős játékszervezés” menüpont alatt!
Felhasználónév A fogadó a regisztrációkor választott felhasználói neve (és jelszava) segítségével tud bejelentkezni a fogadási honlapra, így az azonosításnak köszönhetően biztonságosan tudja kezelni számláját.
Fogadásszervező A fogadásszervezőnek engedélye van sporteseményekkel kapcsolatos fogadási lehetőségeket fogadásra felkínálni a fogadók számára.
Fogadószelvény-szerkesztő felület A fogadási honlap jobb felső sarkánál található fogadószelvény-szerkesztő felületen láthatók a kiválasztott fogadási események és az ezekhez kapcsolódó nyereményszorzók. Tét elhelyezésére is itt van lehetőség, és ennek ismeretében már a fogadás megkötése előtt láthatóvá válik a megnyerhető nyeremény nagysága. Választható önálló (egy esemény kimenetelére történő) fogadás, de kötésben történő és kombinációs fogadások összeállítására is van lehetőség. Ha a fogadó még a fogadás megkötése előtt meggondolja magát, ezen a felületen törölhet egy-egy kiválasztott eseményt fogadásából.
Goliath A „Goliath” 247 db fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 8 különböző sportesemény kimenetelére. A „Goliath” 28 db kettes kötésű, 56 db hármas kötésű, 70 db négyes kötésű, 56 db ötös kötésű, 28 db hatos kötésű, 8 db hetes kötésű és 1 db nyolcas kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Három kimenetelű fogadási lehetőség Ez a fajta fogadási lehetőség három lehetséges kimenetelt tartalmaz, de a háromból csak az egyik válik nyertessé. Klasszikus példája ennek a labdarúgás, ahol ugyan két mérkőző csapat van, de döntetlen is bekövetkezhet, mint eredmény.
Heinz A „Heinz” 57 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 6 különböző sportesemény kimenetelére. A „Heinz” 15 db kettes kötésű, 20 db hármas kötésű, 15 db négyes kötésű, 6 db ötös kötésű és 1db hatos kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Hendikep fogadás A fogadás szervezője - fogadási szempontból - kezdeti előnyt adhat az egyik mérkőző félnek, amit aztán hozzászámol a tényleges végeredményhez a fogadás eredményének meghatározásakor.
Holtverseny Holtversenyről akkor beszélhetünk, ha két vagy több versenyző ugyanazt a helyezést éri el és köztük különbséget tenni nem lehetséges.
Hosszú távú fogadás Ez a fogadási típus lehetőséget biztosít arra, hogy a kiválasztott sporteseményre már hetekkel, vagy akár hónapokkal a kezdete előtt fogadásokat lehessen kötni.
Jelszó A fogadó regisztrációkor választott jelszava (és felhasználói neve) segítségével tud bejelentkezni a fogadási honlapra, így az azonosításnak köszönhetően biztonságosan tudja kezelni számláját.
Két kimenetelű fogadási lehetőség Ez a fajta fogadási lehetőség két lehetséges kimenetelt tartalmaz, de a kettőből csak az egyik válik nyertessé. Jellemző ez olyan sportágakra történő fogadások esetében, ahol nincs döntetlen (például: tenisz), illetve a speciális fogadási lehetőségeknél.
Kifizetés A fogadó a belső egyenlegén jóváírt nyereményét a szervező által nyilvántartott, magyarországi bankban vezetett forint alapú bankszámlájára, vagy az SzZrt. elektronikus játékrendszerében (az ITSFR rendszerben) vezetett belső egyenlegére utaltathatja át.
Kijelentkezés A IJSR rendszerből történő kijelentkezés után az újabb belépésig nincs lehetőség fogadásokat kötni. A fogadó a számlájához nem férhet hozzá, mivel ebben az esetben nincs azonosítva.
Kombinált fogadás A kombinált fogadással megfogadható kombinációtípusok: Canadian, Goliath, Heinz, Lucky 15, Lucky 31, Lucky 63, Patent, Super Heinz, Trixie, Yankee. Ezen fogadási típusok jellemzőiről bővebb információk is találhatók szótárunkban.
Kötésben történő fogadás Kötésben történő fogadás esetén egy fogadáson belül egyidejűleg két, vagy több kimenetelre történik a fogadás. Ezzel a módszerrel viszonylag kisebb tét mellett is nagyobb nyeremény érhető el. A megfogadott nyereményszorzókat összeszorozva kapjuk meg az eredő oddsot, ami a téttel megszorozva megmutatja a várható nyereményt. A fogadás csak abban az esetben válik nyertessé, ha a fogadó minden megfogadott kimenetele bekövetkezik.
Last minute fogadás Azoknak a fogadási lehetőségeknek a gyűjteménye a fogadási honlapon, amelyeknél hamarosan lezárul a fogadás lehetősége.
Livescore A „livescore” funkciónak köszönhetően „élőben” lehet figyelemmel követni a kiválasztott mérkőzések eredményének az alakulását.
Lucky 15 A „Lucky 15” 15 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 4 különböző sportesemény kimenetelére. A „Lucky 15” 4 db önálló (egyes kötésű), 6 db kettes kötésű, 4 db hármas kötésű és 1 db négyes kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Lucky 31 A „Lucky 31” 31 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 5 különböző sportesemény kimenetelére. A „Lucky 31” 5 db önálló (egyes kötésű), 10 db kettes kötésű, 10 db hármas kötésű, 5 db négyes kötésű és 1 db ötös kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Lucky 63 A „Lucky 63” 63 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 6 különböző sportesemény kimenetelére. A „Lucky 63” 6 db önálló (egyes kötésű), 15 db kettes kötésű, 20 db hármas kötésű, 15 db négyes kötésű, 6 db ötös kötés és 1 db hatos kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Nyereményszorzó (odds) A fogadásszervező a fogadási ajánlatban szereplő valamennyi fogadási lehetőség fogadásra felajánlott kimeneteléhez nyereményszorzót rendel. A fogadó a nyereményszorzó, illetőleg a tét ismeretében meg tudja határozni a várható nyereményét. Amennyiben egy adott kimenetel bekövetkezésének nagy az esélye, akkor az ehhez a kimenetelhez tartozó nyereményszorzó az esélyhez igazodva kisebb lesz. Az előzetesen esélytelenebb kimenetelhez viszont nagyobb szorzó tartozik. Fogadási ajánlatunkban deciminális (európai) nyereményszorzó formátumot használjuk. Az így magadott számot (oddsot) kell összeszorozni a tét összegével, hogy kiderüljön a várható nyeremény nagysága. Ha például 2,50-es nyereményszorzó mellett 1.000 forint tét tartozik, akkor a várható nyeremény 2,50 x 1.000 forint, azaz 2.500 forint. Az egy egységnyi fogadással megnyerhető legnagyobb nyeremény összege a mindenkor hatályos jogszabályban előírt mérték, de legfeljebb 400.000 forint.
Nyereményszorzó (odds) A fogadásszervező a fogadási ajánlatban szereplő valamennyi fogadási lehetőség fogadásra felajánlott kimeneteléhez nyereményszorzót rendel. A fogadó a nyereményszorzó, illetőleg a tét ismeretében meg tudja határozni a várható nyereményét. Amennyiben egy adott kimenetel bekövetkezésének nagy az esélye, akkor az ehhez a kimenetelhez tartozó nyereményszorzó az esélyhez igazodva kisebb lesz. Az előzetesen esélytelenebb kimenetelhez viszont nagyobb szorzó tartozik. Fogadási ajánlatunkban deciminális (európai) nyereményszorzó formátumot használjuk. Az így magadott számot (oddsot) kell összeszorozni a tét összegével, hogy kiderüljön a várható nyeremény nagysága. Ha például 2,50-es nyereményszorzó mellett 1.000 forint tét tartozik, akkor a várható nyeremény 2,50 x 1.000 forint, azaz 2.500 forint. Az egy egységnyi fogadással megnyerhető legnagyobb nyeremény összege a mindenkor hatályos jogszabályban előírt mérték, de legfeljebb 400.000 forint.
Önálló (egyes kötésű) fogadás Önálló (kötés nélküli) fogadás a legegyszerűbb fogadási típus. Ilyen esetben egy fogadáson belül csupán egy kimenetelre történik a fogadás. A fogadó a várható nyereményének a nagyságát a megfogadott nyereményszorzó és a tét összeszorzása révén számolhatja ki.
Outright Olyan fogadástípus, melynek során jellemzően egy hosszabb, összetettebb sorozat, bajnokság, verseny végső győztesére lehet fogadni, a fogadásra felajánlott listából. (Például: Melyik csapat nyeri az NB I-es labdarúgó-bajnokságot?). Az Outright fogadásoknak vannak olyan formái is, amikor arra lehet fogadni, hogy egy versengés során kik végeznek például a dobogón, vagy kik esnek ki valamely bajnokságból, versenyről.
Odds (nyereményszorzó) A fogadásszervező a fogadási ajánlatban szereplő valamennyi fogadási lehetőség fogadásra felajánlott kimeneteléhez nyereményszorzót rendel. A fogadó a nyereményszorzó, illetőleg a tét ismeretében meg tudja határozni a várható nyereményét. Amennyiben egy adott kimenetel bekövetkezésének nagy az esélye, akkor az ehhez a kimenetelhez tartozó nyereményszorzó az esélyhez igazodva kisebb lesz. Az előzetesen esélytelenebb kimenetelhez viszont nagyobb szorzó tartozik. Fogadási ajánlatunkban deciminális (európai) nyereményszorzó formátumot használjuk. Az így magadott számot (oddsot) kell összeszorozni a tét összegével, hogy kiderüljön a várható nyeremény nagysága. Ha például 2,50-es nyereményszorzó mellett 1.000 forint tét tartozik, akkor a várható nyeremény 2,50 x 1.000 forint, azaz 2.500 forint. Az egy egységnyi fogadással megnyerhető legnagyobb nyeremény összege a mindenkor hatályos jogszabályban előírt mérték, de legfeljebb 400.000 forint.
Patent A „Patent” 7 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 3 különböző sportesemény kimenetelére. A „Patent” 3 db önálló (egyes kötésű), 3 db kettes kötésű, és 1 db hármas kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Regisztráció A fogadónak mielőtt fogadást szeretne kötni regisztrálnia kell a fogadási honlapon, megadva az ott kért adatokat. Ekkor megnyitja a fogadási számláját, majd a bejelentkezés, illetőleg befizetés után kötheti meg az első fogadását.
Speciális fogadás Az SzZrt. fogadási ajánlatában olyan speciális fogadási lehetőségek is szerepelnek, amelyeknél egy adott sporteseménynek nem csupán a végeredményére, hanem egyes felkínált eseményeinek, történéseinek a bekövetkezésére (például: Lesz-e 11-es a mérkőzésen?) is lehet fogadásokat kötni.
Statisztikák A statisztikák segítséget nyújthatnak a fogadóknak ahhoz, hogy - a fogadási honlapunkon található ilyen elnevezésű menüpont alatt - sportágakra, csapatokra, sportolókra vonatkozó adatokra, korábbi eredményekre tudjanak rákeresni, fogadásaik minél sikeresebb összeállítása érdekében.
Super Heinz A „Super Heinz” 120 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 7 különböző sportesemény kimenetelére. A „Super Heinz” 21 db kettes kötésű, 35 db hármas kötésű, 35 db négyes kötésű, 21 db ötös kötésű, 7 db hatos kötésű és 1 db hetes kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Számla A fogadó a regisztráció során választott felhasználói névvel és jelszóval bejelentkezve férhet hozzá a számlájához. A bejelentkezést követően a fogadó itt befizetéseinek, nyereményeinek, illetve a korábbi fogadásainak az alakulását is nyomon követheti.
Számla A fogadó a regisztráció során választott felhasználói névvel és jelszóval bejelentkezve férhet hozzá a számlájához. A bejelentkezést követően a fogadó itt befizetéseinek, nyereményeinek, illetve a korábbi fogadásainak az alakulását is nyomon követheti.
Tét A tét az a forintban meghatározott pénzösszeg, amivel a fogadó a kiválasztott eseményre, eseményekre fogad. Az egységnyi fogadás során megfogadható legkisebb tétösszeg önálló fogadás esetén 100 forint, míg kombinált fogadás esetén legalább 300 forint tétet kell megfogadni kombinációnként.
Trixie A „Trixie” 4 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 3 különböző sportesemény kimenetelére. A „Trixie” 3 db kettes kötésű, és 1 db hármas kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Ügyfélszolgálat Amennyiben egy fogadónak bármilyen gondja adódna a fogadásokkal kapcsolatban, vagy kérdése merülne fel a fogadási honlap tartalmát illetően, az „Ügyfélközpont” menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén kapcsolatba léphet az SzZrt. ügyfélszolgálati munkatársaival, akik segíteni tudnak felmerült probléma megoldásában, illetve kérdések megválaszolásában.
Yankee A „Yankee” 11 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 4 különböző sportesemény kimenetelére. A „Yankee” 6 db kettes kötésű, 4 db hármas kötésű és 1 db négyes kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők