Aranyra hajtanak a pjongcsangi hősök!

2018. február 22. örökre beíródott a magyar sport aranykönyvébe: ezen a napon született meg Magyarország első téli olimpiai aranyérme. A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású férfiváltó Kínát, Kanadát és Dél-Koreát utasította maga mögé a 2018-as pjongcsangi téli olimpiai Kangnungban rendezett versenyében.

 

És a magyar világklasszisok idén sem lassítanak, a világkupákon és a dordrechti Európa-bajnokságon is szorgalmasan gyűjtögették a medáliákat: a kontinensviadalon a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összeállítású váltó írt sporttörténelmet, hiszen ebben a számban korábban nem született magyar aranyérem az Eb-k történetében. A magyar csapat az érmek számában is fantasztikus rekorddal zárt, ugyanis négy arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal, összesen kilenc dobogós helyezéssel örvendeztette meg a magyar szurkolókat – ezzel a szédületes csúccsal a 2009-es, nyolc medáliát hozó torinói Eb-éremtermést sikerült túlszárnyalni.

 

 

 

Az év sportolójának választott, pályafutása során eddig egy felnőtt vb-címet szerző  Liu Shaolin Sándor alaposan kivette a részét a közösből, három aranyat és két ezüstöt nyert Hollandiában. Bulgáriába is komoly reményekkel érkezett, de Szófiában testvére, Liu Shaoang sajnos nem versenyezhet, hiszen a drezdai világkupán egy szerencsétlen versenybaleset következtében három csont is eltört a bal kézfejében.

 

A magyar csapat persze még nélküle is roppant erős, így a Tippmixprón is érdemes a mieink sikereire fogadni. Széles kínálat várja a játékosokat, hiszen a „Ki végez előrébb?” és a „Hányadik helyen végez?” típusú piacok mellett arra is lehet tippelni, hogy egy-egy magyar klasszis érmet nyer-e egy-egy versenyszámban.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

A vb egyik leginkább várt versenyszáma a férfi 5000 m-es váltó, ahol eddig egy ezüst a legjobb magyar vb-szereplés – most az lehet a cél, hogy sikerüljön túlszárnyalni a 2015-ös moszkvai szereplést. A Tippmixpro oddsai alapján Kanada lehet a legnagyobb rivális, a „Ki végez előrébb? piacon 1,85-ös nyereményszorzót érne, ha a mieink megelőznék a juharleveleseket, míg ha a kanadaiak végeznének a magyarok előtt, az 1,75-ös oddsot jelentene.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

2019. március 10. is sporttörténelmi dátummá válik?

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők