Csúcsrangadó a Magyar Kupában!

Bajnokin még soha sem tudott nyerni a Fradi új stadionjában a Vidi, de a kupában egyszer már sikerrel járt: 2016. február 10-én Feczesin Róbert 42. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött, és előnyt szerzett a negyeddöntő odavágóján. A felcsúti visszavágón is a fehérváriak szereztek vezetést, de Stopira találatára Böde Dániel egy akciógóllal, Roland Lamah pedig egy szerencsés tizenegyessel válaszolt, így a zöld-fehérek 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal kiejtették Juhász Rolandékat.

 

Most is kiélezett párharcra lehet számítani, még akkor is, ha a formákat tekintve Szerhij Rebrov csapata számít esélyesebbnek. A Tippmixprón a „Ki jut tovább?” piacon 1,70-es szorzó van arra, hogy Petrjakék játszhatnak majd elődöntőt, míg Pátkaiék továbbjutása 1,90-es oddsot hozna a konyhára az erre tippelőknek. Ami az MK outright-listáját illeti, itt is a trófeát már 23-szor elhódító Ferencváros a favorit (2,50-es nyereményszorzót jelentene a végső sikerük), az egyszeres győztes székesfehérváriakra a második legalacsonyabb az odds (3,00), míg a legnagyobb szenzációt és szorzót egy budaörsi vagy soroksári siker jelentené, hiszen a még versenyben lévő NB II-es együttesek kupabravúrja 35-szörös pénzt fizetne.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

 

 

Ami pedig a két csapat formája közötti különbséget illeti, a Fradi tavaszi hat bajnokijából négyet megnyert, míg két ízben nyerőnek tűnő helyzetből bukott pontokat. A februári „futballtavaszt” egy Honvéd elleni, nagy küzdelemben kivívott 1-0-s siker indította, majd jött az Újpest elleni derbi, ahol Simon Krisztián „utolsó utáni” találata két pontjukba került Varga Rolandéknak. Debrecenből aztán üres kézzel távoztak, noha sokáig ott is kontrollálták a játékot, és vezettek is, de a Loki a hajrában megfordította a találkozót. A Puskás Akadémia ellen visszatalált a helyes útra az FTC, és tavasszal először a gólzsák is kiszakadt (4-0), a Diósgyőrrel vívott bajnoki pedig rég nem látott fiesztává vált az Üllői úton (7-0). Az örökrangadót is magabiztosan abszolválták Lanzafaméék (3-1), így 9 körrel a zárás előtt már 8 ponttal vezetnek a Vidi előtt, ráadásul 20 találattal jobb a gólkülönbségük, mint a Nikolics-csapatnak.

 

 

 

Huszti Szabolcséknak már tavaly is voltak meglepő pontvesztéseik, de a tavaszt egészen döbbenetesen kezdték: két, kiesés elől menekülő csapattól is otthon szenvedtek vereséget: előbb a Puskás Akadémiától kaptak ki 3-0-ra, majd a Diósgyőrtől 2-1-re. Ezt követően a Hungária körúton a Fradihoz hasonlóan Scsepovicsék is 3-1-re nyertek, majd, ha nehezen is, de hazai környezetben legyűrtek két alsóházi csapatot (1-0 a Haladás és 2-1 a Kisvárda ellen). Legutóbb viszont csak 2-2-t játszottak, Pakson – így a nyolc pontos lemaradás már komoly hátránynak tetszik. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kupában kínálkozik a legnagyobb esély arra, hogy ne maradjanak trófea nélkül Juhászék.

 

 

 

Persze a 120. születésnapját ünneplő Fradi az MK-ban is győzelemre tör, de ha megvizsgáljuk a Vidivel vívott párharcokat az utóbbi években, vegyes a kép. Legutóbb, tavaly decemberben Székesfehérváron a Vidi ünnepelhetett, egy igencsak paprikás mérkőzésen nyertek 2-1-re a hazaiak, míg szeptemberi, Üllői úti csatájukon megosztoztak a pontokon, úgy, hogy Nikolovék 2-0-s hátrányból tudtak egyenlíteni. Utolsó tíz tétmérkőzésükből négy döntetlennel zárult, háromszor a fehérváriak ünnepelhettek, két ízben pedig a Ferencváros. Ami a Fradi új arénájában lejátszott összecsapásokat illeti, nem túl hízelgő az összkép fehérvári szempontból:  hét találkozón négyszer a házigazdák diadalmaskodtak, emellett csak két döntetlenre és egyetlen győzelemre futotta a vendégek erejéből.

 

Egy újabb sikerrel nagy lépést tehetnének a továbbjutás felé, igaz, legutóbbi kupacsatájukban, még az Üllői úti győzelem sem volt elég…

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak.

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők