Fogadj az új NB I-es szezonra!

Ki nyeri az NB I-et?

 

FTC 1,90

Fehérvár 2,05

Honvéd 12,00

Debrecen 15,00

Újpest 20,00

Paks 50,00

Mezőkövesd 50,00

Puskás Akadémia 50,00

Diósgyőr 80,00

Kisvárda 100,00

ZTE 150,00

Kaposvár 400,00

 

A 2019/20-as szezon is abszolút kétszereplős versenyfutásnak tetszik, azaz ezúttal is az FTC (1,90-es odds) és a Fehérvár (Vidi) (2,05) száll legnagyobb győzelmi eséllyel a ringbe a 12 csapatos NB I-ben. Ez mit sem bizonyít jobban, mint a többi csapat mellé rendelt odds, melyek között 10-szeres alatti nem található… A fogadók körében egyértelmű az FTC újabb bajnoki címe, hiszen az eddig beérkezett tétek 85%-a a Fradira vonatkozik! A Fehérvár 8%-kal a 2., míg a Honvéd már csak 2%-ot tudhat magáénak. A Debrecen 1,7%-kal áll, a hajdúságiakat - meglepő módon - nem az Újpest, hanem az újonc ZTE követi 1,4%-kal. Utána jönnek csak a 4. kerületiek, de ők már bőven az 1%-os küszöb alatt vannak (0,55%), csakúgy, mint a maradék 6 csapat, azaz az NB I-es mezőny 50%-a. A Kisvárdára pedig – jelen pillanatban – még nem érkezett be fogadás.

 

 

A bajnok: FTC

 

Illendő a bajnokcsapattal indítani a seregszemlét, mely 2016 után ért fel újra a csúcsra, mellyel jubileumi 30. bajnoki címét ünnepelhette a Ferencváros. A Fradi-mezekre így felvarrásra kerülhetett a 3. csillag, ezzel tovább növelte előnyét a zöld-fehér csapat a 23-szoros bajnok MTK előtt. Az előző versenyfutást toronymagasan nyerte a 9. kerületi gárda, mely a téli szünet előtt még „csak” öt ponttal ment a Vidi előtt, ám a végén 13 egység lett közöttük a különbség. Az FTC szerezte messze a legtöbb gólt (72-t), és kapta a legkevesebbet (27-et). A 33 forduló alatt a legtöbb győzelem (23), és a legkevesebb vereség (5) is eme csapat neve mellett állt. Lanzafame 16 góljával – Holenderrel egyetemben – pedig újfent gólkirály lett.

 

Kell ennél több? Igen. A nemzetközi porondon való jó szereplés, mely Thomas Dollal egyik évben sem jött össze, ám Szerhij Rebrovval a csoportkörös szereplés sem elképzelhetetlen. Ehhez már csak egy párharcot kell(ene) sikerrel vennie a Fradinak, és ha ez a Dinamo Zagreb elleni 3. BL-selejtezőkör lesz, akkor az Európa Liga csoportszereplése máris garantálva van a csapatnak. Ha ez mégsem sikerülne, még akkor is kap egy esélyt erre az FTC egy EL-playoff-párharc képében.

 

A csapatból csak két meghatározó játékos távozott a nyáron: Gorriarán, ill. Petrjak, kettejük közül talán utóbbi lehetett a fájóbb a szurkolók számára, hiszen az ukránt pont a fő rivális Fehérvár szipkázta el, ráadásul mikor már úgy tűnt, hogy aláír náluk… A középpálya mégsem gyengült a két futballista távozásával, hiszen gyorsan jött az ukrán utánpótlás Ihnatenko, ill. Zubkov személyében, de a szlovák Skvarka is erősítést jelenthet ezen a poszton. A Honvédtól elhappolt Gróf Dávid személyében pedig Dibusz is méltó riválist kapott. Rebrov óhaja tehát meghallgatásra talált a vezetőség körében, mi szerint posztonként nagyjából két azonos képességű játékosra van szüksége céljai eléréséhez.

 

Friss hír, hogy az FTC szerződtette a norvég bajnokság legutóbbi gólkirályát, az elefántcsontparti Franck Bolit, ami jó hír a drukkerek számára, hiszen a közönségkedvenc Böde Dániel Paksra igazolt a több játéklehetőség reményében, és helyette eddig „csak” Priskin Tamás érkezett vissza kölcsönből az élvonalból kipottyanó Haladástól.

 

 

A trónkövetelő: Fehérvár

 

A Fehérvárnak 2018-as bajnoki címe után legutóbb be kellett érnie az ezüstéremmel, csakúgy, mint 2017-ben, mikor a Honvéd előzte meg a versenyfutásban. Marko Nikolics vezetőedző az állandóságban hisz, így érdemi változás nem történt a keretben, talán csak a Fradi orra elől elhappolt Ivan Petrjak számára kell helyet szorítania csapatában. A Fehérvár tavalyi szereplését nagyban befolyásolta az Európa Liga csoportküzdelmei jelentette terhelés, aminek következtében már a téli szünetre vonulva is jelentős hátrányban volt az együttes a bajnoki címért zajló versenyfutásban. Mindezt úgy, hogy december közepén az új sóstói stadionban 2-1-re legyűrte az FTC-t. Ha ez nem sikerült volna, akkor gyakorlatilag már ott eldőlt volna a bajnoki cím sorsa. Vigaszdíjként a Magyar Kupa a fehérvári vitrinbe került, miután 2-1-re verte a Vidi a Honvédot a döntőben.

 

Idén jóval kisebb a Fehérvár esélye a csoportkörös szereplésre, mert ha a Vaduzon túl is jut a csapat az EL-selejtezőben, a következő körben az Eintracht Frankfurt valószínűleg a végállomást jelenti számára… Ez pedig azt jelentené, hogy a csapat minden erejével a bajnokságra (és a Kupára) összpontosíthatna, ami az ő malmára hajtaná a vizet, főleg, ha az FTC bejutna valamelyik európai kupa csoportkörébe.

 

A vasárnapi nap, és egyben az 1. forduló legfixebb meccsének tűnik a Fehérvár – Kaposvár, ahol csupán 1,20-as szorzót ér a hazai győzelem. Egyedül a Vaduz elleni csütörtöki EL-visszavágó zavarhat bele a győzelembe (1-0-s előnnyel utazik Liechtensteinbe a csapat).

 

 

A bronzéremre hajtók: Debrecen, Honvéd, Újpest

 

Természetesen nem kizárólag ezek a csapatok érhetnek oda a dobogó legalsó fokára, ám a legutóbbi két szezonban ők hárman osztották el egymás között az NB I 3-5. helyét. 2017/18-ban így végeztek: 3. Újpest, 4. Honvéd, 5. Debrecen. 2018/19-ben pedig ez lett hármójuk sorrendje: 3. Debrecen, 4. Honvéd, 5. Újpest. Ráadásul mindkét idényben roppant kiélezett küzdelem döntött a pozíciókról. A korábbi idényben 5 pont volt a differencia a végén az UTE és a DVSC között, legutóbb pedig már csak 3, igaz pont fordítva. A Debrecen, és a Honvéd a cikk írásának pillanatában még versenyben van az EL-ben, előbbi 3-0-s hátrányban fogadja otthon a Torinót, míg utóbbi 0-0-val utazik Craiovába.

 

Ami pedig kereteket illeti, Herczeg András továbbra is bátran támaszkodik a magyar fiatalokra (Kusnyír Erik, Varga Kevin, Zsóri Dániel), akiket kiválóan épített be a csapatba. A Honvédnál újra az olasz módi dívik, Giuseppe Sannino kinevezésével a fényes Marco Rossi-korszakot kívánják a tulajdonosok megismételni. Nem lesz egyszerű már csak amiatt sem, mert idén nyáron megismétlődött az elmúlt szezonvégi jövés-menés. Akkor az Eppel-Lanzafame csatárduót vesztette el a kispesti gárda, most meg Gróftól és Holandertől vált meg. Az elmúlt szezonból végül is jól jöttek ki a meghatározó játékosok hiányában is, vajon ezúttal sem lesz problémájuk? Az Újpest vészes gólhiányban szenvedett legutóbb (33 meccsen 38 gól), ezért elsősorban ezen a poszton érkezett erősítés az izlandi Aron Bjarnason, és Koszta Márk személyében. Valamelyikük végre pótolhatja a 2017/18-as kiírásban 17 gólig jutó Novothny Somát?

 

Már az ellen a Puskás Akadémia ellen bizonyíthatják ezt, mely május 11-én a 32. fordulóban győzelemmel távozott a Szusza Ferenc Stadionból. (Ha ezt a meccset nyerték volna a hazaiak, akkor meglett volna nekik az EL-indulás.) Fontos tudni, hogy az UTE a pályafűtés kiépítése miatt a hazai meccseit az új Illovszky Rudolf Stadionban rendezi az őszi szezonban! Az Újpest – Puskás Akadémia 1X2-es oddsai így néznek ki: Újpest 1,85; Döntetlen 3,40; Puskás Akadémia 4,10. A Diósgyőr – Honvéd bajnokin pedig a vendégek tűnnek valamivel esélyesebbnek: Diósgyőr 2,90; Döntetlen 3,20; Honvéd 2,35.

 

 

Az újoncok: ZTE, Kaposvár

 

Elsődleges céljuk nem lehet más, mint, hogy megkapaszkodjanak az NB I-ben. Az NB II küzdelmeit némi meglepetésre a Zalaegerszeg nyerte, mely előzetesen csak a 6. legesélyesebb volt erre a Vasas, a Győr, a Nyíregyháza, a Balmazújváros és a Gyirmót mögött. Ám a döntetlenhalmozó Vasas már ősszel nagy hátrányba került, a Gyirmót pedig sokáig vezette a tabellát, aztán márciusban egyszerűen kipukkadt. A ZTE köszönte szépen, élt a lehetőséggel, így 2012 után ismét az élvonalban szerepelhet. A Kaposvár feljutása talán még nagyobb szenzációt keltett (100-szoros oddsot ért volna az NB II-es győzelme), de a Somogy megyei csapat sem tett mást, csak kihasználta a fő esélyesek sorozatos botladozásait. A Rákóczi 5 év elteltével bizonyíthat újra a legjobbak között. A nyitófordulóban mindketten idegenben lépnek pályára, és egyértelműen a Kaposvárnak lesz nehezebb dolga a Fehérvár ellen. A Mezőkövesd - ZTE  mérkőzésen 1,80-as nyereményszorzót ér a hazai diadal, 3,40-et a döntetlen, míg 4,35-szörös pénzt fizet a ZTE diadala. Utóbbi csapat kétesélyben 1,84-et ér, míg „Döntetlennél a tét visszajár” esetében 2,95-öt. Ezek a fogadási sorok a többi találkozó kapcsán is elérhetőek, mellettük az 1. félidő – 1X2; ill. az 1. félidő – kétesély opciók is rendelkezésre állnak a fogadók számára, ám ezek minimálisan 3-as kötésben fogadhatóak.

 

 

 

A cikkben szereplő oddsok változhatnak!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők