Kevés gól, sok nyeremény

Ezúttal a 2020. április 13. és 19. között nyertessé váló Tippmixpro-fogadásokból válogattunk. Ebben az időszakban a hagyományos fogadások között a legmagasabb nyertes eredő oddsot − ami 1 804 lett − az alábbi 2-es kötésben találtuk meg.

 

 

Labdarúgás

Felkészülési mérkőzés, női

Lunds SK - Hallands Nations FF

Gólszám

0-1

44,00

Labdarúgás

Felkészülési mérkőzés

Bele Barkarby FF - Bromstens IK

Gólszám

0-1

41,00

 

 

A múlt héten kedd este rendezték meg azt a két felkészülési mérkőzést, amelyre vonatkozó tippeket egymáshoz kötve hozták meg a heti rekorder szelvényt. Labdarúgás sportágban az elmúlt napokban, hetekben lejátszott ráhangoló jellegű mérkőzések zömét Svédországban rendezték, így nem meglepő, hogy ez a kettő is ebből a körből került ki. Korábban már e helyütt körül jártuk már az előkészületi mérkőzések kapcsán felmerülő tippelési nehézségeket, buktatókat, ezért ezúttal inkább másfelől közelítjük meg a heti rekorderünket.

 

Sporteseményre vonatkozó fogadás során kezdetben jellemzően a győztes kilétét kellett eltalálni a sikerhez. Ennek keretében ismerve a résztvevők, indulók korábbi mutatóit, − olykor egymás elleni − eredményeit lehetett meghozni a fogadás sikeressége szempontjából fontos döntést. A fogadások egy új generációját jelentették a hendikep típusú fogadási lehetőségek, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy érdekesebbé tegyenek egy előzetesen egyértelműnek tűnő párharcra történő fogadást, még pedig oly módon, hogy a játékszervező magasabb nyereményszorzóval „díjazza” a két fél között az összecsapás során kialakult különbség mértékének az eltalálását. Egy újabb szint ebben a fejlődési folyamatban a gólra, pontra játszott sportágak esetében az egyik, vagy másik, olykor mindkét résztvevő által elért gólok, pontok számának eltalálására vonatkozó fogadási lehetőségeknek a megjelenése. Itt a korábbiakhoz képest nagyobb szerepet kap a szerencse faktor, hiszen a fogadás szempontjából már nem fontos a győztes kilétének (netán a döntetlen szituációnak) az eltalálása, csupán az, hogy mennyi az elért gól, illetőleg pontszám. Tehát szerencsés esetben valaki akkor is nyerhet gólszám tippjével, amikor sok fogadó amiatt bánkódik, hogy az „országos fixnek” beharangozott meccsen nem nyer az előzetesen favoritnak kikiáltott fél. (Például olyankor, ha egy kevés gólosnak vélt olasz bajnokin, nem születik gól, vagy az esélytelenebb talál csak be, és közben valaki 0 vagy 1 gól bekövetkezésére fogadott.) Nem véletlen tehát az, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor a fogadási kínálat a világjárvány miatt beszűkült, és olyan bajnokságok, versenysorozatok kerülnek előtérbe, amelyek korábban nem, vagy csak ritkán, jobban képbe kerülnek azok a fogadási lehetőségek, amelyek akár a szerencse révén is nyertessé válhatnak fogadások. Miután a svéd labdarúgás hátországának a történései (különösen a női szakágé) itthon eléggé nehezen követhetők figyelemmel, ezért nem zárható ki, hogy nyertesünk is ezért játszott ily módon. A lényeg az, hogy így is lehet sokat nyerni!

 

Ha már gólszám fogadásokról esik szó talán itt az alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet egy olyan fogadási piacra, amely kissé eltér a korábban megszokottaktól, és talán még sokak számára ismeretlen. A „Gólszámok” fogadási lehetőségről van szó, amelynél labdarúgás esetében jellemzően 17 kimenetelből lehet kiválasztani a nyerőt, sőt a legtöbb esetben a 17 között több nyertes kimenetel is van. Az egyes kimenetelekhez tartozó gólszámok a következők: 0, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6, 2-3, 2-4, 2-5, 2-6, 3-4, 3-5, 3-6, 4-5, 4-6, 5-6, 7+. Míg a régebb óta a kínálatban szereplő, egy adott mérkőzésre szóló gólszám fogadásoknál jellemzően telibe kell találni a két csapat által elért együttesen elért találatok számát – egyes esetben két egymás melletti érték tartozhat egy kimenetelhez –, addig itt bizonyos esetekben ennél nagyobb számtartományokból is lehet válogatni. Ráadásul, ahogy már korábban utaltunk rá, ennél a fogadási lehetőségnél az esetek döntő többségében több kimenetel is garantáltan nyertes lesz. Nézzük a részleteket.

 

A 0 gólszámhoz tartozó az egyetlen olyan kimenetel, amelyet csak egyetlen végeredménnyel lehet eltalálni – természetesen ez a 0:0. (Megnéztük, hogy a most szemrevételezett időszakban gólnélküli döntetlenre végződő összecsapások közül a Dusanbe 83 - Faijzkand Vosze tádzsikisztáni bajnoki volt az, amellyel a legnagyobb – 17,25 – szorzót ért el valaki ily módon.) Kimenetelben a másik véglet a 7+, ami azt jelenti, hogy minden olyan végeredmény, amelyben a benne szereplő két számot összeadva hetet, vagy ennél nagyobb számot kapunk, az jó. Itt nagyon sok bekövetkezett végeredmény (4:3, 1:6, 4:4, stb…) nyertessé teszi ezt a kimenetelt, de az is biztos, hogy ebben az esetben is a 17-ből több nem lesz nyerő. Jellemzően itt is jól fizetnek az ehhez a kimenetelhez rendelt oddsok, de az is tudott, hogy labdarúgás esetében viszonylag ritkák a gólzáporos mérkőzések. Viszont ezeken kívül minden további esetben garantáltan több nyertes kimenetel kerül kihirdetésre. Ha például valaki azt gondolja, hogy egy kiválasztott meccsen 1 gól biztosan születik majd, de elképzelhetőnek tartja azt is, hogy 2, 3, 4, 5, vagy esetleg 6 is eshet, az ennél a fogadási lehetőségnél mindegyik esetre tud megfelelő kimenetelt találni magának a tippje megjátszásához. (Természetesen a nyereményszorzók az oddsképzés logikája szerint annál kisebbek lesznek, minél nagyobb számtartományt ölel fel egy-egy tipp, illetőleg a nyerés nagyságát az is befolyásolja, hogy azonos számtartomány esetén kevesebb, avagy több találat születik-e.) Ha a kiválasztott találkozón végül bármelyik résztvevő fél 1:0-ra nyer, akkor az előbbiekben felsorolt valamennyi kimenetel nyertes lesz, viszont, ha egynél több, de hétnél kevesebb gól születik – nem győzzük hangsúlyozni, hogy bármilyen eloszlásban – akkor csak az(ok) nyer(nek), amely(ek)nél a kiválasztott számtartomány beleesik a kiválasztott kimenetelhez tartozó tartományba. Hat gólnál tehát csak a felsoroltak közül a legutolsó lesz nyertes, viszont az is látszik a teljes felsorolásból, hogy más kimenetelek (2-6, 3-6, 4-6, 5-6) megfogadói is jól járnak olyankor. Ez a logika érvényesül a további kimenetelek esetében is. Általánosságban elmondható, hogy a kis tétben, ám de nagy kötésben játszóknak érdemes átnézni a mindenkori aktuális tétlapon az egyes mérkőzésekhez tartozó „Gólszámok” fogadási lehetőségek nagyobb számtartományú kimeneteleit…

 

 

Egyes kötésben a legmagasabb nyereményszorzót, 100-as oddsot ezúttal a heti rekorder szelvényünkben szereplő két mérkőzéshez kapcsolódóan hárman (!) is elérték, mégpedig egyaránt a mérkőzések megkezdését megelőzően feladott tippjükkel. Kétszer a „Pontos végeredmény” eltalálása vezetett sikerre, a harmadik esetben a női mérkőzésre vonatkozó „1X2 + Gólszám 1,5” fogadási lehetőség „Vendég és kevesebb” kimenetelének megfogadása. A két találkozó egyébként eltérő koreográfia szerint zajlott, mert míg a Bele Barkarby FF csak a 90. percet követő ráadás pillanatok egyikében szerezte meg a győztes gólt, addig a Hallands Nations FF már a 37. percben előnyhöz jutott, így ennél a meccsnél akadt bőven izgulni valója mindazoknak, akik vesztettek volna, ha újabb találat esik bármelyik oldalon. A további – nem labdarúgó – események közül orosz (3x10 perces) Liga Pro és Comet Divízió jégkorong-mérkőzésekhez kapcsolódó, élő fogadás keretében megfogadott tippek kamatoztak a legjobban (35-es nyereményszorzó). Hatot is találtunk belőlük. Közös bennük, hogy mindegyik esetben összetett fogadásról van szó, ahol a győztes kilétének megnevezése, illetőleg a döntetlen eltalálása mellett a két csapat által együttesen elért gólszám mennyiséget is jól határolták be nyerteseink – egyébként minden esetben arra tippeltek, hogy a feltüntetett értéknél kevesen gól esik majd: Four Ronin - War Foxes végeredmény: 1:1 (a gólszám határ itt 3,5 volt) – két szelvényen is; Four Icebreakers - Ice Gang 4:3 (7,5); Kings Town - Armored Fighters 3:4 (7,5); Stalker - Ledoviji Deszant 3:3 (7,5) – szintén két szelvényen.

 

 

Ráadásként ezúttal két fogadást választottunk ki. Az első egy 9-es kötés amelyben (Eredő odds: 1 476,94), remekül egészíti ki egymást négy sportág eseményeire leadott egy híján tíz, különböző „erősségű” tipp. Fogadónknak sikerült hétfői kínálatból három olyan orosz jégkorong-mérkőzést kiemelnie, amelyikről azt gondolta, hogy azok 3X10 perc játék után nem dőltek el egyik irányba sem (így is lett), és ezek mellé beválasztotta még az aznap esti gól nélkül záruló fehérorosz bajnokit, majd ezt masszív alapot egészítette ki még öt papírforma eseményre szóló tippel. Két-két esemény került be a jelenleg a Tippmixpro tétlapjára legtöbb eseményt adó asztalitenisz versenyekről, de nyertesünk Wessel Nijmant is bevonta a játékába. Az új közönségkedvenc holland darts versenyzőt, aki szinte ipari mennyiségben dobja (talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy termeli) a 180-akat. Ezért talán ezúttal fogalmazhatunk úgy is, hogy nyertesünk az ő segítségével több mint 8 x 180-szorozta meg a befektetett tétjét… 

 

 

Jégkorong

Orosz Liga Pro (3x10 perc)

War Foxes - Rockets

1X2

Döntetlen

4,50

Jégkorong

Orosz Liga Pro (3x10 perc)

Steel Boars - Four Ronin

1X2

Döntetlen

4,45

Jégkorong

Orosz Liga Pro (3x10 perc)

Ice Gang - Moszkva Eshelon

1X2

Döntetlen

4,45

Labdarúgás

Fehérorosz bajnokság

Slavia Mozír - Ruh Breszt

1X2

Döntetlen

3,10

Asztalitenisz

Setka Cup, férfi egyes

S. Ushakov - A. Sydorenko

A mérkőzés győztese

S. Ushakov

1,58

Asztalitenisz

Setka Cup, férfi egyes

V. Reva - V. Syvych

A mérkőzés győztese

V. Reva

1,43

Darts

Modus Sports A Night at the Darts

W. Nijman - Mar. Adams

A mérkőzés győztese

W. Nijman

1,39

Asztalitenisz

Liga Pro, férfi egyes

A. Menshikov - V. Nemashkalo

A mérkőzés győztese

V. Nemashkalo

1,33

Asztalitenisz

Liga Pro, férfi egyes

S. Kuzmin - I. Pandur

A mérkőzés győztese

S. Kuzmin

1,28

 

 

A második választásunk egy 5-es kötés (Eredő odds: 403,24), amelyen a két kevés gólos orosz jégkorong-mérkőzés mellett – a múlt héthez hasonlóan – feltűntek a nemrégiben útjára indult tajvani labdarúgó-bajnokság összecsapásai is. A múltkoritól eltérően ezúttal nem a sokgólos sikerek hozták meg végül a magas szorzót, hanem a pontosztozkodások, amelyekből az első fordulóban egy sem volt. Ezúttal kettő is akadt, továbbá egy esetben játékosunk önmaga „készített” egyet, jól megválasztott hendikep fogadással. Vajon legközelebb milyen fogadási piac kapcsán kerül képbe nálunk a sokak által irigyelt ország, ahol már sikerült visszaszorítani a koronavírus terjedését?

 

 

Labdarúgás

Tajvani bajnokság

Tainan City - Taiwan Power

Hendikep 1:0

Döntetlen

4,75

Labdarúgás

Tajvani bajnokság

Ming Chuan Univ. - NTUS

1X2

Döntetlen

3,85

Labdarúgás

Tajvani bajnokság

Hang Yuen - Taichung Futuro

1X2

Döntetlen

3,60

Jégkorong

Orosz Liga Pro (3x10 perc)

Armored Fighters - Reactivatory

Gólszám 5,5

Kevesebb, mint 5,5

2,50

Jégkorong

Orosz Liga Pro (3x10 perc)

Sickle And Hammer - Kings Town

Gólszám 5,5

Kevesebb, mint 5,5

2,45

 

 

 

Ezúton is gratulálunk minden előzőekben felsorolt nyertesünknek a bravúros tippekhez!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők