Rajtol a 2020-as kézilabda Eb – a vb-címvédővel egy csoportban a magyar válogatott!

Az idei Eb azért is különleges, mert elsőként vesz részt 24 csapat a kontinensviadalon, illetve először rendezi több ország közösen a tornát. A legutóbbi Eb nagyon rosszul sikerült magyar szempontból, a válogatott győzelem nélkül végzett csoportja utolsó helyén, majd a tavalyi világbajnokság is csalódást keltő eredményt hozott Magyarország számára, hiszen nem sikerült továbblépni a középdöntőből, így az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt akkor nem volt esély elérni. Igaz, ennek kiharcolására most is van még lehetőség, viszont a tokiói játékokra való közvetlen kijutásra az Eb-ről nagyon minimális esélye van a magyar csapatnak, ugyanis csak egy csapatnak jut biztos olimpiai kvóta. A csoportból az első két helyezett csapat lép tovább a középdöntőbe: az előzetes nyereményszorzók alapján erre az egyértelmű favorit a vb-győztes (így az olimpiára már korábban kvótát szerző) Dánia mellett Izlandnak és Magyarországnak van esélye – az északiak csoportgyőzelme 9-szeres, a magyaroké 8-szoros nyereményszorzót ér. 

 

Gulyás István csapata elsőként Oroszország ellen lép pályára szombaton, majd a vb-címvédő Dánia, az utolsó csoportkörben pedig Izland következik. Sérülés miatt több kulcsembert is nélkülöznünk kell a tornán: nem lehet ott az Eb-n sem Bodó Richárd, sem pedig Lékai Máté. Az orosz válogatottal az Eb-selejtezők során is egy csoportban szerepelt Magyarország: tavaly áprilisban idegenben 25-19-es magyar siker született, Érden pedig 23-23-as döntetlen lett a vége. Az oddsok alapján nem Miklerék a találkozó esélyesei, a Tippmixprón 2,44-es nyereményszorzóval fogadható a magyar csapat győzelme, egy esetleges orosz siker pedig 1,71-as oddsot ér. Első ellenfelünk felkészülése közel sem mondható ideálisnak, hiszen az idén lejátszott három meccsén csupán egyszer, Lengyelország ellen tudott nyerni Eduard Koksarov csapata. A mieink két felkészülési mérkőzést játszottak az új évben, mindkétszer Csehország ellen: előbb 27-24-es magyar, majd - zárt kapuk mögött - 31-22-es cseh siker született.

 

Előzetesen a Dánia elleni mérkőzés ígérkezik a legnehezebbnek a csoporttalálkozók során: az északiak 2016-ban olimpiát, 2019-ben pedig vb-t nyertek, a legutóbbi Eb-n viszont csak a 4. helyen zártak. A magyar válogatott sok sikert nem ért el mostanában Mikkel Hansenék ellen, tétmeccsen legutóbb a 2017-es világbajnokságon sikerült nyernünk, egy éve pedig felkészülési találkozón bizonyultunk jobbnak.

 

A csoportkört Izland ellen zárja a magyar csapat: a két válogatott legutóbb 2017-ben mérkőzött egymással, akkor felkészülési találkozón 30-27-es magyar győzelem született, az utolsó egymás elleni tétmeccsen pedig 2014-ben 27-27-es döntetlen lett a vége.

 

A Tippmixprón számos egyéb fogadási lehetőség is várja a kézilabda rajongóit: a mérkőzéseken kívül a magyar csapat továbbjutására, valamint az E csoportban szerzett pontjainak, illetve a góljainak a számára is lehetséges fogadást kötni. Ezenkívül a csoportok győzteseire, a magyar csapat szereplésére, illetve az Eb-győztesre is tippelhetnek: utóbbira Magyarország győzelmét 76-szoros, a velünk egy csoportban lévő Dániáét 3,15-ös, Izlandét 60-szoros, Oroszországét pedig 150-szeres nyereményszorzóval lehet megfogadni.


A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak!

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők