Tippelj a Szuper Kupákra!

Ajax - PSV

 

Az Ajax a legutóbbi szezonban BL-elődöntőig jutott, Hollandiában pedig megnyerte a kupát és a bajnokságot is (2002 óta először duplázott hazájában). A Holland Kupa fináléjában 4-0-ra nyert a Willem II ellen, a bajnoki kiírást pedig 3 pont előnnyel húzta be a PSV előtt. Egészen kiváló szezonja volt tehát Huntelaaréknak, ám érdekesség, hogy a Szuper Kupát utoljára 2013-ban nyerte meg az Ajax. 

 

A mérkőzésre az Ajax pályáján kerül sor, ami előny lehet az amszterdamiaknak, akiknek ez az összecsapás lesz az új szezon első tétmeccse. Ebből a szempontból viszont pont a PSV van előnyben, hiszen az eindhoveniek már egy BL-selejtező meccset lejátszottak, ahol a Baselt 3-2-re verték ezen a héten. Egy ilyen találkozó előtt talán mindenki azt gondolná, hogy az új kiírás elején felszabadult játék, sok gól várható, de az utolsó 5 Holland Szuper Kupa eredményei és gólszámai nem ezt mutatják. Ezen az öt találkozón összesen (a rendes játékidőt figyelve) 7 gólt láthattak a nézők, ebből pedig kiemelkedik egy sima, 3-0-s PSV-siker, még 2015-ből a Groningen ellen. Ezen kívül volt egy 0-0-s és egy 1-1-s döntetlen, valamint két 1-0-s győzelem. Így tehát, ha valaki a gólszámon gondolkodik a mérkőzést illetően, annak talán jó döntés lehet a "Gólszám 2,5" lehetőségnél a "Kevesebb, mint 2,5", hiszen ez 2,40-es szorzót ér, míg a bátrabbak bevállalhatják a "Gólszám 1,5" fogadási sornál, a "Kevesebb, mint 1,5"-t, ami már igen csábító, 4,95-ös oddsszal fogadható.

 

A fentiekben boncolgatott 5 Szuper Kupából egyébként kettőt is a PSV nyert, ám elölről távozott Luuk de Jong (a Sevillába igazolt), így pedig rengeteg gólt, a bajnoki meccseket figyelve 94 találatot veszített a csapat, hiszen ennyit rámolt be az ellenfeleknek a csatár, amíg a PSV-ben játszott. Utolsó szezonjában 34 ligameccsén 28-szor zörgette meg a hálót, amivel az Ajaxot erősítő Tadic mellett a góllövőlista élén végzett. Külön érdekesség, hogy míg a PSV-nél a csatár távozása okozhatja a legfőbb problémát, addig az Ajaxból többek között eligazolt már a védelem fiatal vezére, De Ligt (Juventus), illetve a középpályáról Frenkie de Jong (Barcelona), így több csapatrészből is meghatárázó játékosokat veszítettek. 

 

A kulcsjátékosok elvesztése, és az újak beépítése miatt így tehát még mindkét klub átalakulóban van, ami a kevés gólnál maradva a "Pontos végeredmény" piacon sokat érhet. A "Döntetlen 0:0" 18,75-ös nyereményszorzót érhetne, az 1:1 7,25-öst, de még a 2:2 is remek, 10,50-es szorzóval kecsegtet. Külön érdekesség, hogy az Ajax utolsó Szuper Kupa-győzelme alkalmával (2013) a hosszabbítás hőse Siem de Jong volt, aki most egy év kölcsön után visszatért csapatába, és történetesen annak a Luuk de Jongnak a testvére, aki a PSV-től a Sevillába igazolt. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy ezúttal is csak a hosszabbításban dől el a mérkőzés, annak jó lehetőség lehet a "Ki nyeri a Kupát?" fogadási piac - itt az Ajax 1,42-es, míg a PSV 2,45-ös szorzóval fogadható - ki örülhet a végén?

 

 

Dinamo Kijev - Sahtar Doneck

 

 

Ez a két csapat szinte kisajátította magának az Ukrán Szuper Kupát, hiszen a sorozat 2004 óta íródó történetében egyetlen más klub sem emelhette magasba a trófeát rajtuk kívül. A Sahtar az előző szezonban duplázott, behúzta a kupát és a bajnokságot is, utóbbit a Dinamo Kijev előtt. Az elmúlt 10 Szuper Kupáért vívott mérkőzésen hatszor találkozott egymással ez a két klub. Ebből a hat alkalomból a Dinamo Kijev háromszor tudott nyerni, ahogy a Sahtar Doneck is. Kiemelendő statisztika, hogy a Sahtar győzelmeinél mindhárom alkalommal 2:0 volt a végeredmény, így aki most is az ő győzelmükben bízik, annak a "Pontos végeredmény" sornál a "Sahtar Doneck 2:0" jó válsztás lehet, főleg annak tudatában, hogy ennek 9,00-s szorzója van a cikk írásakor. 

 

 

Legutóbb 2018-ban futottak össze a Szuper Kupáért, akkor Kádár Tamásék 1-0-ra nyertek, egy viszonylag korai gólnak köszönhetően. Ám a 2018-as Szuper Kupa-találkozójuk óta ötször találkoztak, és ebből már csak egyet nyert a Kijev, szintén 1-0-ra. A vizsgált öt meccsen a Sahtar szintén egyszer győzött a rendes játékidőben, akkor 2-1-re a bajnokságban. Ezt követően jött a kupa negyeddöntője, ami 1-1-es rendes játékidő után, végül büntetőkkel dőlt el a javukra, ezután pedig az elmúlt szezonban még 2 döntetlen (0:0, 1:1) van az eredménylistájukon. A legtöbb gólt a közelmúltban tehát egy ligameccsük hozta, de akkor is megálltak összesen 3 gólnál. Aki inkább a gólokra fogadna, annak ezek után jó választás lehetne a "Gólszám" piacon a "2-3" találat, ami 1,80-as oddsszal járhatna együtt. 

 

A felkészülés után immáron tétmeccsen kell  bizonyítania mindkét csapatnak, ha pedig az elmúlt éveket nézzük, akkor nagyon kiegyenlített a párharc. Ha valaki úgy gondolja, hogy ezúttal sem bírnak egymással, akkor a döntetlen 3,35-ös szorzót érne, míg az "1. Félidő - 1X2" döntetlen kimenetele 2,05-ös szorzóval bír. Amennyiben mindkét félidő döntetlennel érne véget, akkor a "Félidő/Végeredmény" piacon jó választás lehet a "Döntetlen/Döntetlen", ami már 5,00-s oddsszal kecsegtet. 

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak!

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők