Kövesd itt két napon belül megtett fogadásaid alakulását!
Válaszd ki egy tetszőleges mérkőzés nyereményszorzóját a szelvényre rakáshoz
Többet akarok tudni

esport_984x400.pngtmp_esport_bevezeto_promo_header_1024x600.jpg

Tekintsd meg kínálatunkat!

tmp_esport_bevezeto_promo_logo.png

Mi az e-sport?

Az e-sport gyűjtőfogalom, többféle, versenyszerűen játszható video-játék típus összefoglaló neve. Az e-sport versenyeken számítógépes környezetben (PC, konzol, mobil, VR) több fős, professzionális játékosokból álló csapatok, vagy akár egyének játszanak egymással. A mérkőzések egy konkrét versenykiírás, illetve az adott szoftver(játék) szabályai, a verseny környezetre, platformra (benne az eszközök, egyéb feltételek) és a versenyen való részvételre előírt feltételei szerint zajlanak.

tmp_esport_bevezeto_promo_x.png

Milyen játékokra lehet fogadni?

Counter-Strike: Global Offensive

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

Ki ne ismerné a CS:GO-t? Minden idők legsikeresebb belső nézetű lövöldözős játékának tekinthető. Első verziója a 90’-es évek végén jelent meg, azóta pedig töretlen a népszerűsége. A játékban a terroristák (T-k) és terrorelhárítók (CT-k) 5-5 fős csapatokban küzdenek egymással. Lényege, hogy az ellenfél csapatának minden tagját likvidálni kell, illetve a T-k feladata a bomba lerakása és felrobbantása, míg a CT-k ezt próbálják megakadályozni. Manapság elképesztő összdíjazású tornákon mérik össze erejüket a legjobb e-sportolók, a Tippmixprón pedig számos fogadási lehetőségből lehet választani.

League of Legends

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A „LOL” az egyik legnépszerűbb MOBA (csataaréna) típusú e-sport, amit világszerte játszanak. 2009-ben adták ki először, és két, öt bajnokból álló csapat küzd egymás ellen, két féle pályán. A játékban az ellenfél bázisát, a Nexust kell kiiktatni, vagy feladásra kell bírni a vetélytársat. A játék sokszínűségét a különböző válaszható karakterek adják, elsősorban fejleszthető képességeiknek, és más-más erényeiknek köszönhetően. Népszerűsége miatt többféle fogadási piac is elérhető a Tippmixpro kínálatában!

Dota 2

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A DOTA 2 szintén MOBA típusú, 2013-ban kiadott játék, amelyben két, 5 hősből álló csapat (Radiant és Dire) küzd egymással, hogy elpusztítsa az ellenfél bázisának mélyén lévő trónt. A küzdelem egy pályán történik, ahol három útvonalon lehet eljutni az ellenfélhez. Rengeteg hősből lehet összeállítani a csapatot, mindegyik hős a 30. szintig fejlődhet, és mindegyiknek más-más erőssége van. A DOTA 2 napjainkban az egyik legnépszerűbb e-sport játék, egészen kiugró összdíjazású e-sport versenyekkel.

Call of Duty

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A Call of Duty egy belső nézetes (FPS) lövöldözős videójáték, melyben öt fős csapatok küzdenek meg egymással különböző pályákon. Régóta kedvelt játék a gamer világban, hiszen egészen a második világháborútól napjainkig, sőt, a jövőben is játszódnak különböző kiadásai. Jelenleg három játékmódot játszanak versenyszerűen, fő fogadási piaca pedig a már ismerős „Mérkőzés győztese” piac. Az E-sport berkein belül már 2006-ban kedvelt játék volt, azóta globális népszerűsége töretlen, így több millió dolláros összdíjazású versenyeket szerveznek.

Hearthstone

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A Hearthstone egy kártyajáték, amelyet a Warcraft (1994) és a World of Warcraft (2004) fejlesztője készített. Ez a két játék azért fontos mert a Hearthstone alkotói a Warcraft világát vették alapul, a benne lévő lényekkel, varázslatokkal. Minden Hearthstone-mérkőzés egy az egy elleni küzdelmet jelent, ahol alapvetően a hősök, és azok kasztja határozza meg a párharcot. A játék célja az ellenfél hősének elpusztítása, melyet többek között a kártyák kijátszásával lehet elérni.

Overwatch

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

Az Overwatch egy belső nézetes (FPS) lövöldözős videójáték, melyben két, hat fős csapat küzd egymás ellen. A cél, hogy valamelyik csapat teljesítse az adott pálya által meghatározott célt. Minden játékosnak választania kell magának egy karaktert, amelyek mindegyike különböző képeségekkel bír, melyek nem fejleszthetőek. Az Overwatch változatos pályáival, küldetés-variációival, a karakterek sokszínűségével felveszi a versenyt a legnépszerűbb e-sport játékokkal is.

Starcraft

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A játék első része 1998-ban jelent meg, és osztatlan sikert aratott. 12 év elteltével jött a folytatás, ma pedig már különböző e-sport ligában is népszerű ez a felülnézetes játék. A cél az, hogy az ellenfél bázisa elpusztuljon, amit a játék során a különböző fajok segítségével lehet elérni. Érdekesség, hogy a pályán különböző ásványi anyagok felhasználásával újabb épületeket és egységeket lehet felhúzni, így az értékes területekért is nagy a küzdelem. Változatosságának köszönhetően máig népszerű, hiszen a különböző csapategységek, fajok mellett nagyon fontos a jó taktika is.

Rainbow Six Siege

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

Az R6 Siege egy taktikai belső nézetű lövöldözős játék, ami az elmúlt években lett igazán népszerű, köszönhetően az ilyen típusú játékokra jellemző megoldásokon túlmutató egyediségének. Alapvetően 5-5 játékos küzd csapatokban egymás ellen különböző játékmódokban, ahol a legfőbb cél az ellenfél csapatának kiiktatása. Azonban a karakterek (operátorok) mindegyike más-más erősségekkel rendelkezik, speciális képességeik pedig még fontosabbá teszik kiválasztásukat. A pályák rombolhatóak, alakíthatóak, így nagy szerepe van a pályaismeretnek és a taktikának, ezáltal pedig a csapaton belüli kommunikációnak, mindezek miatt izgalmas és sokszínű ez a játék.

Rocket League

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A Rocket League egy igazán szórakoztató és pörgős játék, melyben egy rakétahajtású autót kell irányítani, aminek segítségével próbálják a kocsinál jóval nagyobb „labdát” az ellenfél kapujába juttatni. Olyan, mint a foci, de a játékosokat az autók helyettesítik. Lehet egy az egy ellen, de legfeljebb négy a négy ellen játszani az arénában, ahol sosincs kint a labda. A játékot tovább bonyolítja, hogy az autók életerővel rendelkeznek, illetve különböző segítségeket is igénybe lehet venni, amellyel az ellenfelet lehet akadályozni. Játékmódtól függően a cél az, hogy az ellenfél csapatánál több gólt kell szerezni.

King of Glory

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A King of Glory, eredeti nevén Honor of Kings egy MOBA típusú játék, amit először 2015-ben adtak ki. Ezt a játékot elsősorban mobiltelefonra fejlesztették, és elsőként a kínai piacra készült. A játék a kínai mitológiára épít, amelyben a pálya sajátosságai, a karakterek ezen a témán alapszanak. Lényege, hogy két 5-5 fős csapat küzd egymással, ahol különböző hősök segítségével el kell pusztítani az ellenfél bázisát. Sokszínűsége a karakterek különböző képességeiben, fejleszthetőségében rejlik, és nagyon fontos a csapattársak közötti összhang, illetve a jó stratégia.

Arena of Valor

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

Az Arena of Valor tulajdonképpen a King of Glory nyugati piacra fejlesztett változata, amely 2017-ben debütált. A játékban ugyanúgy az ellenfél bázisának elpusztítása a cél, azonban itt a karakterek teljesen különbözőek, hiszen olyan népszerű képregényfilmek hőseit is lehet választani a játék során, mint Batman, Superman, Flash és Wonder Woman. Az Arena of Valor nagyban segítette a mobiltelefonokra készített játékok fejlődését, így nagy szerepe van a mobil e-sport globális terjedésében is.

Fifa 20

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A FIFA a világ egyik legismertebb szimulációs sportjátéka, melyet az EA Sports fejlesztett. A játék a futball világának népszerűségét használja ki, hiszen bárki irányíthatja bármelyik világhírű csapatot, játékost, így pedig bárki BL-győztes lehet a saját kanapéján ülve, kedvenc csapatával, vagy éppen menedzserként. Természetesen az egyik legizgalmasabb része, amikor nem a gép ellen, hanem egy másik emberrel mérjük össze tudásunkat, ennek köszönhetően az e-sport berkein belül is rendkívül népszerű. A Tippmixprón a labdarúgás sportágra kattintva találhatóak az aktuálisan fogadható események.

NBA 2K

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

Az NBA 2K egy kosárlabdás szimulációs sportjáték, ahol a FIFA-hoz hasonlóan különböző csapatokat és játékosokat lehet irányítani, így pedig a képernyő előtt ülve rendkívül élethűen zsákolhatunk, vagy dobhatjuk a hárompontosokat a legnagyobb tengerentúli sztárokkal. Népszerűsége az elmúlt években ível felfelé, így alakulhatott meg a hivatalos e-sport ligája is. A Tippmixprón a kosárlabda sportágra kattintva találhatóak az aktuálisan fogadható események.

NHL 2K

tmp_esport_bevezeto_promo_arrow.png

A FIFA-hoz és az NBA-hez hasonló szimulációs sportjáték a jégkorongra, és azon belül az észak-amerikai profi bajnokságra építve. Az NHL a világ vezető hokiligája, így természetesen hatalmas a rajongótábora, ezért a virtuális világban is igen népszerű. A Tippmixprón a jégkorong sportágra kattintva találhatóak az aktuálisan fogadható NHL 2K-események, ezeken belül pedig a hokihoz köthető szokásos piacok.