A Veszprém és a Szeged is a Final Fourba vágyik - folytatódik a kézilabda BL

A 2008/2009-es szezon volt az utolsó olyan idény a kézilabda BL-ben, amikor nem négyes döntőben dőlt el a trófea sorsa, aztán az EHF átalakította a lebonyolítást, így 2010 óta mindig Kölnben rendezik a Final Fourt. Itt már ötször járt a Veszprém – háromszor a fináléba is bejutott, de nyernie még nem sikerült −, míg a Szeged eddig nem járt sikerrel, de talán épp az idei esztendő hozza meg az áttörést, és lehet két magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozat négyes döntőjében.

 

Az őszi csoportkörös produkció alapján David Davis és Juan Carlos Pastor együttese is joggal reménykedhet abban, hogy ott lehet a végjátékban: mindkét magyar csapat a 2. helyről várja a folytatást Bajnokok Ligája-csoportjában. A veszprémiek tavaly az északmacedón Vardar Szkopje ellen bukták el a finálét (24-27), és most újra nekifutnak, hogy begyűjtsék a vitrinből még hiányzó trófeát. Összesen négy vesztes BL-fináléjuk van: a három Final Fourban elveszített döntő mellett van még egy 2002-es ezüstjük is, amikor a Magdeburg játékosai ülhettek fel Európa trónjára.

 

 

 

Ebben az idényben hét győzelemmel és három vereséggel állnak a B jelű nyolcasban. David Davis együttese első vereséget a Kiel ellen szenvedte el hazai pályán (31-37), majd kikapott a 2018-as BL-győztes Montpellier otthonában (18-23), illetve pont nélkül maradt a 2016-os sorozatot megnyerő Kielce vendégeként (33-34). A magyar bajnok legutóbbi BL-meccsét tavaly december 1-jén játszotta, és nagy győzelmet aratott a Vardar Szkopje ellen (38-29). A bakonyiak portói BL-csatájukra egy könnyed tatabányai kupasikerrel (26-16) hangoltak, és jó hír, hogy ezen a meccsen − csakúgy, mint a január végi, váci bajnokin − pályán volt a hosszú sérülése után felépült Lékai Máté, ugyanakkor szomorú, hogy Sterbik Árpád a bemelegítésnél megsérült.

 

A portugál bajnokot Veszprémben simán elintézték (38-28) Nenadicék, de azért nem árt az óvatosság, hiszen a Portót saját közönsége előtt nehéz legyőzni, a Bajnokok Ligája csoportkörében csak a Kiel tudott két ponttal távozni az otthonukból, és a németek is kiélezett csatában (30-29) diadalmaskodtak. Hazai pályán 2-2-1-es mérleggel rendelkeznek a portugálok, az összes BL-meccset tekintve pedig 4-2-4 a mutatójuk, amivel továbbjutó helyen állnak. A Tippmixprón 1,37-es oddsot érne a magyar siker, 8,25-öt az iksz, míg a Porto-győzelem 3,60-as nyereményszorzót jelentene.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

 

A Szeged még a Veszprémnél is jobb mérleggel készül a BL-folytatásra: a 8-1-1-es számsor önmagáért beszél. Juan Carlos Pastor együttese a Bajnokok Ligájában csak két meccsen nem tudott nyerni, az egészen parádés összképbe egy párizsi vereség (25-30) és egy Flensburg elleni, hazai döntetlen (24-24) rondít bele. Saját közönségük előtt veretlenek Bánhidi Bencéék, amiben benne van az ősz legnagyobb skalpja, a Barcelona 31-28-as legyőzése is. Maquedáék a Flensburg elleni iksz óta mind a kilenc otthoni tétmeccsüket behúzták, s ezeken egyszer sem lőttek 31-nél kevesebb gólt. Ráadásul a veszprémiekhez hasonlóan náluk is van nagy visszatérő: a magyar válogatott balátlövő Bodó Richárd újra egészséges, így vele is számolhat a szakmai stáb az Aalborg ellen.

 

 

 

A dán bajnok ellen Bodóék toronymagas favoritok, amit jól mutat, hogy a győzelmük mindössze 1,05-ös oddsért fogadható a Tippmixprón. Aalborgban parádés játékkal nyert a Szeged 35-28-ra – ez a találkozó többek között Bánhidi Bence tizenegy találatáról is emlékezetes marad. A dánok 5-0-5 mérleggel állnak – továbbjutó helyen − az A csoportban, és az azért figyelemreméltó, hogy házon kívül háromszor is nyertek: az Elverumot 10 (!), a Celjét egy góllal verték idegenben, de a legértékesebb skalpot Németországban gyűjtötték be, ahol 32-29-re győzték le a Flensburgot. Akadt már precedens arra is, hogy a Szeged hazai pályán nem bírt az Aalborggal – 2015 februárjában 23-23-at játszottak −, de ha Maquedáék kihozzák magukból a maximumot, most aligha terem babér a dánoknak…

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

Ami a BL-forduló többi párharcát illeti, az egyik legizgalmasabb csatának a Montpellier – Kielce találkozó ígérkezik – 1,87-es oddsot érne a hazaiak sikere −, míg az igazi nagyágyúk aligha izzadnak meg, hiszen a Paris SG Celjébe, a Barcelona pedig Elverumba látogat. Bár a végjáték még messze van, érdemes nézegetni a Tippmixpro outrightját is: jelenleg a végső sikerre a Barcelona a legesélyesebb 2,75-ös szorzóval, a katalánokat a Paris SG követi (3,35), a képzeletbeli dobogó alsó fokán pedig a Veszprém áll (5,50). Ezen a listán a Szeged az 5., Bánhidiék BL-győzelme 12,25-ös oddsot érne.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak.

 

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők