Beteljesül a csoportkörös álom?

2004-ben László Csaba irányításával még a BL-csoportkör sem volt nagyon messze: a playoffban csak hosszabbításban esett ki a Fradi a Sparta Praha ellen. Emlékezetes párharc volt, amelyet egy még emlékezetesebb követett: a ferencvárosiak a Millwallal játszottak a UEFA Kupa főtáblájáért, s végül 4-2-es összesítéssel túljutottak londoni riválisukon. Az 1995-ös BL-csoportkör után újra főtáblát ünnepelhetett az FTC, s most ismét ott áll egy történelmi lehetőség kapujában. Ráadásul ezúttal egy papíron szerényebb játékerőt képviselő ellenféllel kell megküzdenie: a Suduva messze nem olyan erős rivális, mint az 1995-ös Anderlecht vagy a 2004-es Millwall - ezt jól jelzi, hogy a Tippmixprón csupán 1,25-ös oddsot jelente a Fradi sikere a Ki jut tovább? piacon.

 

Lebecsülni persze nem szabad a litván bajnokot, hiszen zsinórban harmadszor léphet pályára az EL-playoffban. Ez több mint megsüvegelendő, és az is beszédes, hogy a BL-főtáblára jutó Crvena zvezda csak 2-1-es összesítéssel ejtette ki a kazah Vlagyimir Cseburin együttesét. Következhetett a folyatás az EL-ben, ami ugyancsak figyelemreméltó: a San Marinó-i Tre Pennét 10-0-s összesítéssel söpörte el, majd jött a bombameglepetés, a Maccabi Tel-Aviv elleni kettős győzelem (összesítésben 4-2). A playoffban a Fradira is ráijesztett, hiszen az első negyedórában kialakított néhány veszélyes helyzetet Marijampoléban, de aztán a zöld-fehérek átvették az irányítást, és több lehetőségük adódott a gólszerzésre, ám egyikkel sem tudtak élni Zubkovék.

 

 

 

A 0-0 idegenben persze nem rossz eredmény, és az is dicséretes, hogy Szergej Rebrov együttese úgy jutott el az EL-rájátszásig, hogy vendégként egyetlen mérkőzését sem veszítette el, még a Dinamo Zagreb ellen is jó volt egy ikszre. Aggasztóbb lehet viszont, hogy idei hét nemzetközi kupatalálkozóján csupán egyszer nem kapott gólt: a Ludogorec Razgrad ellen háromszor, a Valletta ellen kétszer, a Dinamo Zagreb ellen pedig ötször kapituláltak Blazicék. Most nagyon fontos lenne, hogy tökéletesen zárjanak hátul, mert a litvánoknak már egy 1-1 is elég lenne a továbbjutáshoz. Ha egyszer sem rezdül meg a hazai háló, az 1,65-ös oddsot érne a Tippmixprón a Hazai csapat kapott nélkül játssza le a mérkőzést piacon. A nemzetközi kupában a Fradi nemcsak hátul volt gólképes, hanem szerencsére elöl is: a bolgár bajnok kapuját ötször, a máltai aranyérmesét négyszer, a horvát címvédőét pedig egyszer vették be a ferencvárosiak, és hét nemzetközi kupameccsükön csupán két ízben nem tudtak gólt szerezni. Ami a hazai találkozókat illeti, csak a Dinamo Zagreb ellen nem találtak be – igaz, a horvát bajnok ellen is több ígéretes helyzetet kialakítottak −, a Ludogorec Razgrad ellen kettő, a Valletta ellen pedig három találatig jutottak házigazdaként. Hét kupacsatájukból csupán egyet nyertek meg egynél nagyobb különbséggel, ha a Valletta elleni találkozó (3-1) után újra legalább két találattal győznének, az 2,05-ös nyereményszorzót jelente a Hendikep 0:1 piacon az FTC kimenetelt választva.

 

 

 

Bízzunk ebben a forgatókönyvben, de az tény, hogy a hétvége nagyon rosszul alakult a Fradinak, hiszen a Puskás Akadémia ellen 4-1-es vereséget szenvedett az NB I-ben, úgy, hogy Szpirovszki góljával még a zöld-fehérek vezettek. A teljes képhez persze az is hozzátartozik, hogy a felcsúti bajnokin egyértelműen a kupameccsre tartalékolt Szergej Rebrov: nem lenne meglepő, ha a Gróf – Botka, Frimpong, Leandro, Civic – Szpirovszki, Ighnatenko – Szerető, Bőle, Varga – Priskin csapatból egyetlen játékos sem futna ki kezdőként a Suduva ellen. A vereség persze nem tett jót az öltözői hangulatnak, és az sem fest túl jól, hogy a magyar bajnok legutóbbi hat tétmérkőzésén csupán egyszer hagyta el győztesen a pályát.

 

 

 

De a Suduva ellen óriási esély kínálkozik a csoportkör kiharcolására, arra, hogy a Fradi tizenöt esztendő után újra főtáblás legyen egy európai kupasorozatban. Nem hagyják veszni ezt a lehetőséget?

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők