Egy lépésre a döntőtől – már csak négy csapat van versenyben a BL-győzelemért!

Tottenham – Ajax

 

 

Az angolok számára nem indultak jól a csoportmeccsek, hiszen első két találkozóját elvesztette a Spurs, és a PSV ellen is csak egy ikszre futotta erejéből – így féltávnál egy szerzett ponttal nagyon távolinak tűnt a továbbjutás. Utána viszont két, hazai pályán aratott győzelemmel – a PSV és az Internazionale ellen – visszajöttek az esélyek, amit a Barcelona ellen elért 1-1-gyel, és az olaszok otthoni botlásának köszönhetően (szintén 1-1 a hollandok ellen) valóra is váltottak. Az egyenes kieséses szakaszban tovább folytatták a menetelést: a Dortmund két meccsen gólt sem lőtt nekik (3-0, 1-0), és a Manchester City elleni első mérkőzést is 1-0-ra nyerték, ez pedig azt jelenti, hogy legutóbbi 4 hazai BL-találkozójukon csak egy gólt kaptak. Ennek fényében meggondolandó lehet a Hazai csapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést fogadási lehetőségnél az Igen kimenetelt választani, 2,80-as nyereményszorzóért.

 

 

 

 

Ami az angolok ellen szólhat a továbbjutást illetően – a Tippmixpro oddsai alapján erre minimálisan a hollandoknak van több esélye, a végső győzelemre pedig ugyanolyan nyereményszorzóval lehet fogadni -, hogy az Ajax elleni odavágón nem léphet pályára a sérülés miatt kimaradó, a szezonban 5 BL-gólnál járó Harry Kane és az eltiltását töltő, 4 gólos Szon Hung Min. Az angolok összesen 17 gólt lőttek a Bajnokok Ligája 2018/19-es szezonjában, vagyis a két hiányzó az összes találat több mint felét szerezte.

 

 

Rajtuk kívül hárman szereztek egynél több gólt a BL-ben az angoloknál, a Manchester City ellen a spanyol Llorente gólja 4-2-es állásnál továbbjutást ért a Spursnek – a Tippmixprón a gólszerzőkre is lehet fogadni a mérkőzés kapcsán, a spanyol támadó újabb találata 2,50-es nyereményszorzót jelentene.

A hollandok legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában a hétvégi bajnokin duplázó Dusan Tadic: a szerb játékos - a selejtezőket nem számítva - 6 gólnál és 4 gólpassznál jár a legrangosabb európai kupasorozatban, míg a holland élvonalban 24-szer volt eredményes az Ajax színeiben, az angolok elleni odavágón 3-szoros pénzt ér, ha újfent betalál.

 

 

 

 

Amilyen remekül szerepelt eddig saját közönsége előtt a Tottenham, olyan jól ment az Ajaxnak Amszterdamtól távol. A selejtezőket is beleszámítva a hollandok nyolc mérkőzést játszottak idegenben a BL keretein belül, és ezek egyikén sem kaptak ki: 4 győzelem mellett 4 iksz a mérleg. Ráadásul ezen találkozók több mint felén legalább két gólt szereztek Tadicsék – a Vendégcsapat – Gólszám 1,5 fogadási lehetőségnél 2,70-es oddsot ér, ha ezúttal is legalább ennyiszer betalálnak a házigazdák kapujába. Az egyenes kieséses szakaszban a Real Madrid és a Juventus ellen is idegenben harcolta ki a továbbjutást az Ajax – a spanyolok ellen a hazai 2-1-es vereséget követően 4-1-re nyert, az olaszokat pedig az otthoni iksz után 2-1-re verte Torinóban. Az elődöntő első meccsén nem ők az esélyesek, győzelmük 3,05-ös nyereményszorzóval fogadható a Tippmixprón, a Kétesély piacon pedig 1,57-es oddsot ér, ha nem kapnak ki az amszterdamiak.

 

A Bajnokok Ligája elődöntőin a gólszerzők mellett a játékvezetők által fegyelmezés céljából kiosztott színes lapok számára is lehet fogadni – kötéstiltás nélkül! A büntetőlapokat eddig mindkét csapat szorgosan gyűjtötte: az Ajax 23 sárga-, illetve 1 piros lapot kapott idáig a selejtezőket nem számítva, a Tottenham esetében ezek a számok 21 sárga és 1 piros. Az elődöntőben is hozzák a korábbi átlagot?

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők