Nagyüzem a magyar élvonalban is!

ZTE- Debrecen

 

 

A forduló nyitómeccsén az újonc ZTE fogadja a pocsék formában lévő Debrecent: a hajdúságiak legutóbbi 7 bajnokijukból csak kettőt tudtak megnyerni, és már csak a 9. helyen állnak a tabellán. Ráadásul novemberben az FTC ellen nagy pofonba szaladtak bele, hazai pályán 6-1-re kaptak ki Tőzsérék. Vendéglátójuk formája is lehangoló, szeptember vége óta nem nyertek bajnokit – ez a Paks elleni diadal az egyetlen hazai győzelmük-, és kiesőhelyen állnak. Augusztusi találkozójuk nagyon fordulatos volt, hiába egyenlítettek kétszer is Radóradóék, a Loki végül otthon tudta tartani a három pontot. Ezúttal - a Tippmixpro oddsai alapján - a legutóbb a Fradit is megszorongató Zalaegerszeg a mérkőzés esélyese. Nem meglepő ez annak fényében, hogy otthonától távol mennyire nem megy 2019-ben a Debrecennek: az idei évben idegenben játszott 12 bajnokijából egyet tudott megnyerni, a Honvédot győzte le a Hidegkuti Stadionban. Ezek a meccsek közül csak három alkalommal nem szerzett gólt a piros-fehér gárda, így megfontolandó lehet a Hazai csapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést lehetőségnél a „Nem” kimenetelt választani, valamint a Mindkét csapat szerez gólt lehetőségnél az „Igen” opciót megjátszani. Ezúttal is szoros csata várható?

 

 

Paks – Újpest

 

Érdekes szezont fut a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt albérletbe kényszerülő Újpest: a tabella 6. helyét elfoglaló lila-fehérek idegenben sokkal jobban szerepelnek, mint pályaválasztóként, ahol eddig csupán egyetlen győzelmet szereztek, míg vendégként 6 bajnokijukból négyet megnyertek, többek között Székesfehérvárról is elhozták a 3 pontot. Ellenfele november elején edzőt váltott, a Debrecen elleni 3-1-es vereséget követően menesztették Tomiszlav Szivicset. Egyelőre nem tűnik sikeresnek a váltás, hiszen Osztermájer Gáborral a kispadon még nyeretlen a zöld-fehér gárda. Ezek alapján nem meglepő, hogy az Újpest a Paks otthonában is esélyesnek számít: a Tippmixprón 2,35-ös nyereményszorzóval fogadható a fővárosiak győzelme, a döntetlen pedig 3,25-ös oddszot ér. Utolsó 10 egymás elleni bajnokijuk közül egyet sem nyert meg a Paks (0-8-2), a legutóbbi itteni mérkőzésükön nyerni tudtak a lila-fehérek. Érdekesség, hogy az említett ikszek közül 5 is 1-1-re végződött – ez most a Pontos végeredmény piacon 5,75-ös nyereményszorzót ér. Egy újabb pontosztozkodás igazán egyik csapatnak sem lenne megfelelő eredmény...

 

 

Kisvárda – Honvéd

 

Nem indult jól a bajnokság a Honvéd számára, első négy bajnokiját elvesztette a fővárosi gárda, ezeken a találkozókon 11 gólt kapott. A rossz szériát az Újpest legyőzése törte meg, de akkor is kétszer kapitulált a Kispest védelme. Ezzel szemben legutóbbi 7 bajnokiján nem talált legyőzőre, és csak 3-szor voltak eredményesek ellene – ha a Kisvárda ellen a Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést, az 2,90-es nyereményszorzót érne a Tippmixprón fogadóknak. Ezzel a sorozattal egészen a tabella 5. helyére kapaszkodott a Honvéd, 5 ponttal előzi a nyáron őt simán, 3-1-re legyőző Kisvárdát. Ez volt az első győzelmük az élvonalban a Honvéd ellen, korábban csak egy ikszre futotta erejükből. Ezúttal is inkább a vendégek tekinthetők esélyesnek a győzelemre, 2,30-as oddsot ér a Honvéd diadala. Meg lehet állítani a félelmetes formában lévő fővárosi gárdát?

 

 

Puskás Akadémia – Mezőkövesd

 

 

A bajnokság kezdete előtt talán kevesen gondolták, hogy féltávhoz közelítve az NB I egyik legnagyobb rangadóját ez a két csapat vívja egymással, a bajnoki tabellára pillantva viszont láthatjuk, hogy a 4. helyezett fogadja a másodikat. A címvédő FTC után a Mezőkövesd szenvedte el a legkevesebb (2) vereséget az élvonalban, mindkét alkalommal hazai pályán maradt alul, előbb a Paks, majd a Honvéd ellen. Idegenben első négy fellépését megnyerte – ebből 3-szor 2-1-re -, utóbbi kettőt döntetlenre adta Kuttor Attila csapata: a Nyertes különbség fogadási lehetőségnél ezúttal 5,00-ás oddsot ér a Vendégcsapat 1 góllal nyer kimenetel. Szintén a Mezőkövesd mellett szól, hogy a Puskás legutóbbi két hazai fellépésén alulmaradt. Utolsó négy egymás elleni mérkőzésük ugyanakkor rendre az aktuális vendéglátó sikerével zárult, ráadásul úgy, hogy a vendég együttes nem tudott a kapuba találni. Ez a forgatókönyv – vagyis a Hazai csapat 0-ra nyeri a mérkőzést – 3,10-es nyereményszorzóval fogadható a Tippmixprón.

 

 

Diósgyőr – Fehérvár

 

 

A legutóbb ezüstérmes Fehérvár nem teljesített jól az utóbbi időben, utolsó 5 bajnokiján csupán egy győzelmet aratott, a legutóbbi, hazai pályán elszenvedett vereség (Puskás Akadémia elleni 1-3) pedig a csapatot tavaly még az EL csoportkörébe vezető Marko Nikolics állásába került. Utódja a Fehérvárt korábban egy évig vezetőedzőként dirigáló és bajnoki címet szerző Joan Carrillo lett. Aktuális vendéglátója is átesett már a szezon közben edzőváltáson: az 5. fordulót követően váltotta Fernando Fernándezt Feczkó Tamás. Az utóbbi években a kiesés elől menekülő Diósgyőr a fordulót megelőzően 5 pontra van a kieső helyekhez képest, utóbbi 5 bajnokijából hármat megnyert, legutóbb az Újpestet verte meg vendégként 2-0-ra. Augusztusi meccsük kiütéses Fehérvári sikert hozott, 5-1-re nyertek a piros-kékek, ezúttal sokkal szorosabb meccsre van kilátás a nyereményszorzók alapján: a Hendikep 1:0 fogadási lehetőségnél a vendéggyőzelem 3,25-ös, a Hendikep 2:0 sornál pedig már 6,50-es oddsal lehet kalkulálni. Ne feledjük, májusban és februárban is 2-1-re a Diósgyőr nyerte aktuális csatájukat…

 

 

 

 

 

Kaposvár – FTC

 

 

Előzetesen a forduló legegyértelműbb mérkőzésének tűnik a bajnoki címvédő vendégjátéka az NB I újoncánál, az FTC győzelme 1,30-as nyereményszorzóért fogadható a Tippmixprón. A tabellára nézve nincs is miért csodálkozni ezen: a Fradi a 13. fordulót követően – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – a tabella élén áll, a Kaposvár pedig sereghajtó, szeptember vége óta pontot sem szerzett. Augusztusi mérkőzésük a vártnál szorosabb eredményt hozott, a fővárosiak csak 1-0-ra nyertek hazai pályán, ha ezúttal a Vendégcsapat 0-ra nyeri a mérkőzést, az 2,10-es oddsot ér a Tippmixprón. A Kaposvár ráadásul legutóbbi 5 élvonalbeli mérkőzése közül négyszer rúgott gól nélkül maradt, ha a Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést, az 1,95-ös nyereményszorzót ér. Várhatóan nem most érkezik el a kaposváriak második hazai győzelmének az ideje az NB I aktuális szezonjában?

 

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők