Ismét hazánk rendezi az asztalitenisz világbajnokságot!

Nagyon szép hagyományokkal rendelkezik hazánk az asztalitenisz terén, 68 vb-aranyérmünkkel a mai napig az összesített éremtáblázat második helyén állunk, és ez a pozíció nincs is veszélyben, hiszen az utóbbi évtizedekben alig akadt olyan, akinek sikerült volna jobban szerepelni a legjobb kínai játékosoknál/párosoknál. A 21. században mindössze 5 alkalommal fordult elő, hogy bármelyik kiírásban nem a legsikeresebb nemzetből került ki a végső győztes (ebből is egyszer egy kínai-koreai vegyes páros nyert), és az előzetes esélyek alapján az várható, hogy gyűjteményük további 5 aranyéremmel bővül. Már csak azért is, mert az olimpiával ellentétben itt egy országot nem csupán két játékos/páros képviselhet versenyszámonként.

 

 

 

Akár a helyszínen, a képernyők előtt, a nézők a sportág legnagyobbjait láthatják Budapesten.  A teljesség igénye nélkül hazánkba érkezik a női (Ting Ning) és a férfi (Ma Lung) vb-címvédő, valamint rengeteg feltörekvő tehetség. A párosok között biztosan más lesz a világbajnok, mint 2 évvel ezelőtt, mivel ezúttal egyik 2017-es aranyérmes sem lép fel ugyanolyan összeállításban. 

 

A tornán az előzetes nevezések alapján 109 ország 609 versenyzője lép majd asztalhoz. Köztük tizenhárman képviselik majd a magyar színeket: 7 női (Bálint Bernadett, Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Pergel Szandra, Póta Georgina) és 6 férfi (András Csaba, Ecseki Nándor, Juhász Patrik, Lakatos Tamás, Majoros Bence, Szudi Ádám) játékosunknak szoríthatunk. Nagyváradi kivételével mindegyikük indul egyesben és párosban is. Bár éremesélyeik minimálisak, egy jó sorsolás és a hazai szurkolók bíztatása mellett bármelyikük várakozáson felül szerepelhet.

 

A férfiak versenyében nincs kiemelt versenyzőnk, a hölgyeknél viszont Pótát (27.), Pergelt (47.) és Madarászt (53.) is a legjobb 64 játékos közé rangsorolják. Párosban az Ecseki/Szudi férfi, az Ekholm/Póta női, valamint az Ecseki/Madarász vegyes páros jó szereplésére mutatkozik a legnagyobb esély.

 

 

 

A férfi és női egyéni mérkőzésekre is fogadhatnak játékosaink!

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők