Jön az aranyrangadó!

Ősszel Székesfehérváron egy nagy sorozat közepette ünnepelhetett 2-1-es sikert a Fradi: a zöld-fehérek előbb otthon legyőzték az Újpestet (1-0), majd EL-meccset nyertek Moszkvában (1-0), hogy aztán jöjjön a Sigér-dupla, és a bajnoki versenyfutás szempontjából roppant fontos három pont a legnagyobb rivális otthonában.

 

Azóta persze sok változás történt mindkét oldalon – az egyik legfontosabb, hogy a fehérváriak kispadján már nem Marko Nikolics, hanem Joan Carrillo ül −, de az most is egyértelmű, hogy ez az összecsapás ezúttal is sorsdöntő a végelszámolás szempontjából. A 21. forduló előtt 3 pont a Fradi fórja Kovács Istvánékkal szemben, de úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszottak a zöld-fehérek. A hazai pálya Szerhij Rebrov együttese mellett szólhat, hiszen a vendégek bajnokin még soha nem tudták legyőzni a IX. kerületieket az új FTC-arénában – igaz, két Magyar Kupa-találkozón már ünnepelhettek itt, és ebben a bajnokságban még nem kaptak ki idegenben (7-3-0). Isaelék két idei hazai NB I-es meccsükön nem kaptak gólt, de a Paks elleni 4-0 után a Honvéd ellen két pontot elbuktak. Ha Otigbáék mindhárom pontot otthon tartanák, az közel kétszeres pénzt fizetne a Tippmixprón, míg egy vendégsiker 4,05-ös oddsot jelentene.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

 

A Mezőkövesd múlt héten kis híján bravúrt ért el Székesfehérváron, de 1-0-s vezetésről végül 2-1-re kikapott, így már inkább hátra kell tekintgetnie, és nem előre, hiszen a negyedik Puskás Akadémia négy pontra megközelítette. Ráadásul Kuttor Attila együttese a 2020-ban tétmeccsen még veretlen Debrecen otthonába látogat, oda, ahol az idei első körben az Újpest négyet kapott… Az is nehezíti a kövesdiek dolgát, hogy a korábbi sziklaszilárd védelem egy kicsit megingott, hiszen utolsó két bajnokijukon négy gólt kaptak. Őszi mezőkövesdi meccsükön 3-1-re kikapott a Loki, Debrecenben viszont utolsó két tétmérkőzésükön 1-0-ra legyőzte a matyóföldieket – az egyik egy Magyar Kupa-, a másik pedig egy NB I-es találkozó volt. Hazai győzelem esetén amúgy a hajdúságiak is lőtávolba kerülnének a bronzcsatát illetően, hiszen 5 pontra csökkenne a hátrányuk a Mezőkövesddel szemben. A debreceni siker 2,20-as, a kövesdi pedig 3,30-as nyereményszorzót érne a Tippmixprón.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

 

Paksi győzelmével a Puskás Akadémia is álmodozhat még a sporttörténelmi dobogós helyezésről: Hornyák Zsolt együttese a 41. perctől kettős emberelőnyben futballozva verte meg a tolnaiakat. Ráfért a siker a felcsútiakra, hiszen Gyurcsóék a Fehérvár november végi legyőzését követően zsinórban hat ligameccsen maradtak nyeretlenek. Októberben 1-0-ra nyertek Kisvárdán, legutóbbi felcsúti összecsapásukon viszont óriási verést kaptak a várdaiaktól (0-4). Akik már a harmadik edzőjüket „fogyasztják” a szezonban: előbb Dajka László váltotta Miriuta Lászlót, majd idén ismét történt egy váltás, az új szakmai főnök Bódog Tamás lett, aki a sereghajtó Kaposvár ellen egy gólzáporos, 5-3-as diadallal mutatkozott be. A várdaiak eddig nem remekeltek idegenben, 10 találkozón mindössze két ízben gazdagodtak három ponttal, így a sikerük jól fizetne a Tippmixprón (4,85-ös odds), de a papírforma inkább felcsúti győzelmet ígér (1,70-es szorzó).

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

 

Egy győzelemmel a Honvéd is meccsben maradna a bronzcsatában, ráadásul előzetesen talán Giuseppe Sannino csapata előtt áll a legkönnyebb feladat: a sereghajtó Kaposvár otthonában kellene nyerni, ott, ahol csupán két csapat maradt pont nélkül. A kispestiek karakterét jól mutatja, hogy az Üllői útról is el tudtak hozni egy pontot, majd megverték a Zalaegerszeget 2-0-ra. Érdekesség, hogy a piros-feketék utolsó öt NB I-es meccséből három is 0-0-val zárult, miközben Waltner Róbert csapata 20 forduló alatt csak egyszer ikszelt. Októberi, Hungária körúti összecsapásuk 2-0-s kispesti győzelemmel végződött – egy újabb Honvéd-siker most 1,65-ös oddsot érne, míg egy somogyi meglepetésgyőzelem ötszörös pénzt fizetne a Tippmixprón.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

 

A Kaposvár helyzete szinte reménytelen, hiszen a fordulók egyre fogynak, és a bennmaradást jelentő 10. pozíciót elfoglaló együttestől már 13 pont a lemaradása. Egy újabb vereséggel a zalaegerszegi válság is mélyülne. A hosszú évek után a NB II-ből visszakapaszkodó zalaiak hátránya már öt pont a Pakssal szemben, így a kieső helyen álló csapatnál az edzőcsere mellett döntöttek: Dobos Barna helyét Márton Gábor vette át. A kiesés réme leginkább a roppant gyenge hazai mérleg miatt fenyegeti Stieber Zoltánékat, a 10 találkozón elért két siker nagyon kevés. Ugyanakkor az Újpest ellen legutóbb 0-0-t játszottak Budapesten, és az újpestiek helyzete sem túl rózsás. Mindössze egy meccset játszhattak felújításon átesett arénájukban, a Fehérvár elleni vereség alkalmával kiderült, hogy a gyep nincs jó állapotban, így egy ideig újra albérletbe kényszerülnek. Ráadásul idei három NB I-es fellépésükön mindössze egy pontot szereztek, és két alkalommal a kapuba sem tudtak betalálni. Ha most is pont nélkül maradnának, veszélyes zónába sodródnának. A lilák veresége 2,65-ös oddsot jelentene a Tippmixprón, csakúgy, mint az esetleges sikerük.

 

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

 

 

 

A 2020-ban két bajnoki győzelemmel és két vereséggel álló paksiak sem lélegezhetnek még fel, ráadásul Osztermájer Gábor az előző fordulóban piros lapot kapó Könyves Norbert és Böde Dániel játékára sem számíthat Miskolcon. A tolnaiak idegenbeli mérlege amúgy sem túl fényes (10 meccs, 3 siker), igaz, a Diósgyőr utolsó négy hazai bajnokijából hármat elveszített. Az egymás elleni csatákat tekintve ugyanakkor nagy fölényben vannak a piros-fehérek, hiszen legutóbbi öt NB I-es meccsükön négyszer megverték a paksiakat. A zöld-fehérek utoljára 2018. február 24-én győzték le a miskolciakat – ha most megszakadna rossz sorozatuk, és ismét három ponttal gazdagodnának, az 3,90-es oddsot érne a Tippmixprón, míg a Feczkó-csapat sikere 1,85-ös nyereményszorzót hozna a konyhára.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez! 

 

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők