Magára talált a rekordbajnok - jön a 8. kör a fehérorosz bajnokságban!

Szluck - Energetik-BGU Minszk (2020.05.08. 16:00)

 

Az előző idény – jótékony eufemizmussal élve – nem éppen a Szluck hangos sikereiről szólt: a 2020-as szezonban eddig meggyőzően menetelő éllovas tavaly mindössze a 11. helyen zárta a pontvadászatot, úgy, hogy harminc bajnokijából tizennégyet elbukott, és mindössze 29 találatig jutott, azaz még a meccsenkénti egygólos átlag sem jött össze. Ehhez képest idén szárnyalnak, 5-1-1-es mérleggel vezetik a bajnokságot, és övék eddig a leghatékonyabb támadógépezet – hét kör alatt tizennégyszer találtak be. Ha valamit kritikaként fel lehet róni nekik, az a védelmük sebezhetősége, hiszen már kilenc alkalommal kapituláltak, pont annyiszor, mint az utolsó előtti Szmolevicsi…

 

A 2019-es fehérorosz labdarúgó-bajnokság első hat helyezettje

 

Mostani ellenfelük, az Energetik-BGU Minszk nem szórja a gólokat – eddig csupán nyolc találatig jutott −, és már három vereségét is begyűjtött, de mivel négy ízben győztesen hagyta el a pályát, az előkelő, negyedik helyet foglalja el a tabellán. Tavalyi két bajnokijukon mindössze egy gól született, legutóbb, 2019. július 19-én a Szluck vendégként 1-0-ra győzött. Ha megismétlődne ez az eredmény, az 8,25-ös oddsot érne a Tippmixpro Pontos végeredmény piacán.

 

Gorodeja - FK Minszk (2020.05.08. 18:00)

 

Egyelőre nem nyílt ki az olló a belorusz élvonalban, hét kört követően még nagyon együtt van a mezőny, jellemző, hogy az éllovas és a 14. helyen álló Nyeman Grodno között csupán nyolc pont a különbség – a három egységgel álló Szmolevicsi és a kétpontos Belsina Bobrujszk helyzete tűnik aggasztónak. Ebből kiindulva a 10 pontos Gorodeja és az eddig kilencig jutó FK Minszk is szövögethet még merészebb terveket. Érdekesség, hogy a hazai együttes mindhárom sikere 1-0-s eredmény volt, ha negyedszerre is ilyen arányban nyernének, az a Pontos végeredmény piacon 7,50-es szorzót hozna a konyhára az erre fogadóknak.

 

A Gorodeja mellett szólhat, hogy az FK Minszk hátsó alakzata eddig átjáróház: a vendégek kapták a legtöbb (15) gólt a bajnokságban, még a sereghajtó Belsina Bobrujszk is „csak” tizenháromszor kapitulált. A fővárosi gárda mind a hét fellépésén beszedett legalább egy gólt – legutóbb ötször rezdült meg a hálójuk −, így a Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést piacon 1,45-ös oddsért jó választás lehet a Nem kimenetel.

 

Slavia Mozír - Torpedo Zogyino (2020.05.09. 14:00)

 

4-2-1-es mérleggel a második helyről várja a nyolcadik kört a Torpedo Zogyino, ami nagy előrelépés a tavalyi hatodik pozícióhoz képest. Figyelemreméltó, hogy hét bajnokijukon ötször nem kaptak gólt, és eddig csupán négy alkalommal került a kapujukba a labda – ennél jobb mutatóval csak az egyaránt háromszor kapituláló Sahtar Szoligorszk és Ruh Breszt rendelkezik. Így 2,95-ös nyereményszorzóért talán nem is tűnik nagyon merész tippnek az Igen kimenetel a Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést piacon. Főleg úgy, hogy a Slavia Mozír három otthoni bajnokiján eddig mindössze három gólig jutott, ráadásul legutóbb hét ligameccsükön egyszer sem tudta legyőzni a Torpedo Zogyinót.

 

 

A 2020-as fehérorosz labdarúgó-bajnokság élcsoportja hét fordulót követően

 

Nyeman Grodno - Ruh Breszt (2020.05.09. 16:00)

 

Nem könnyű feltörni az újonc Ruh Breszt védelmét, hét találkozón mindössze három gól kapott, igaz, a támadók hatékonyága hagy maga után némi kívánnivalót, hiszen csupán három szerzett góljuk van. Érdekesség, hogy rajtuk kívül egyetlen olyan együttes akad a ligában, amely nullás gólkülönbséggel áll, éppen az aktuális ellenfél, a Nyeman Grodno. Nem kívánjuk megsérteni a Ruh Breszttel rokonszenvező fogadókat, de alighanem ez az egyik legkevésbé közönségcsalogató együttes a mezőnyben: hét bajnokiján csupán egyszer, az előző körben esett egynél több találat, emellett van két 1-0-s veresége, két 1-0-s győzelme és két 0-0-s döntetlenje. Ennek fényében a Gólszám (pontosan) piacon a 0 (6,50-es odds) és az 1 (3,40-es szorzó) kimenetel is megfontolandó választás lehet. A vendégek számára nem túl jó előjel, hogy a Nyeman Grodno utoljára 2019 októberében veszített tétmeccset hazai pályán.

 

Isloch Minszk - Belsina Bobrujszk (2020.05.10. 13:00)

 

A Ruh Breszt után egy másik újonc, a Belsina Bobrujszk találkozója a következő meccs az időrendi sorrendben. Az ő helyzetük tűnik a legkétségbeejtőbbnek, mert hét kört követően öt vereség mellett csupán két döntetlent tudnak felmutatni, és 5-13-as gólkülönbségük sem éppen hízelgő, így nem véletlenül sereghajtók. Jóval kecsegtetőbbek a 12 pontot gyűjtő Isloch Minszk kilátásai, más kérdés, hogy az előző körben méretes zakót szabtak rájuk: a Sahtar Szoligorszk 4-0-ra ütötte ki a fővárosiakat.

 

Pályaválasztóként viszont rendkívül meggyőzőek: csak a Szluck múlta felül őket, de az éllovastól elszenvedett 3-2-es vereségen kívül négyszer győztesen hagyták el a pályát – három alkalommal egygólos sikernek örülhettek, egyszer pedig 2-0-ra győztek. A Hazai csapat 1 góllal nyer kimenetel 3,20-as nyereményszorzót jelentene a Nyertes különbség piacon.

 

Vityebszk - Sahtar Szoligorszk (2020.05.10. 15:00)

 

A Sahtar Szoligorszk legutóbbi fölényes sikerét fentebb már „megénekeltük”, de illő folytatni a méltatást, hiszen a Ruh Breszt mellett ez a csapat kapta a legkevesebb gólt a belorusz ligában, hét kör alatt mindössze háromszor mattolták a védelmüket. Elöl kilenc találatot és 11 pontot szorgoskodtak össze, és a 8. fordulót megelőzően az egész mezőnyben ők rendelkeznek a legjobb gólkülönbséggel, így lőtávolban vannak a dobogót illetően. Tavaly a harmadik helyet csípték meg, ennek idén is lehet realitása. Ehhez persze be kell húzni a fontos meccseket, mint például a náluk csak egy egységgel rosszabbul álló Vityebszk ellenit.

 

Ami nem lehetetlen küldetés a már három vereségnél tartó riválissal szemben, de azért nem árt az óvatosság, hiszen az aktuális ellenfélnek idén van már komoly skalpja – áprilisban 1-0-ra legyőzte a címvédő Dinamo Bresztet. Ami az egymás elleni csörtéket illeti, tavaly háromszor találkoztak, kétszer a bajnokságban, egyszer pedig a kupában. A Sahtar Szoligorszk a hazai bajnokit 4-0-ra, az idegenbeli kupacsatát pedig 2-0-ra nyerte meg, a Vityebszk pályaválasztásával megrendezett ligameccsen viszont 1-0-ra alulmaradt. Most egy hazai meglepetés-győzelem 5,25-ös nyereményszorzót érne a Tippmixprón, míg a vendégsiker 1,70-es odsszal gazdagítaná a jól tippelő fogadókat.

 

Szmolevicsi - BATE Boriszov (2020.05.10. 17:00)

 

Rémálomszerűen indult a szezon a legeredményesebb fehérorosz klubcsapat számára: a BATE Boriszov előbb 3-1-re kikapott a nyitányon az Energetik-BGU Minszktől, majd a bajt a második körben egy Slavia Mozír elleni vereséggel (1-2) tetézte. Aztán viszont kiegyenesedett az együttes: utolsó öt bajnokiján négy siker és egy döntetlen a mérlege, és ha nehezen is – a Slavia Mozír ellen 1-0-ra elbukta a kupaodavágót, és végül 2-1-es összesítéssel abszolválta a párharcot −, de bejutott a Fehérorosz Kupa döntőjébe.

 

A boriszoviak tehát elindultak azon az úton, amely a trón visszafoglalásához vezethet: fájó pont számukra, hogy zsinórban tizenhárom bajnoki cím után 2019-ben elorozta előlük az első helyet a Dinamo Breszt. Most a még nyeretlen Szmolevicsi ellen folytathatják a menetelést, amire minden esély megvan, hiszen az újonc három iksz mellett négy vereséggel pironkodhat a tabellán elfoglalt utolsó előtti pozíciója miatt. A BATE Boriszov legutóbbi négy bajnokiján háromszor legalább két góllal nyert – a Hendikep 2:0 piacon a Döntetlen kimenetel, azaz a kétgólos vendégsiker 3,60-as oddsot érne, míg ugyanitt a BATE Boriszov kimenetelt választva a rekordbajnok legalább 3 gólos sikere 3,15-ös nyereményszorzót jelentene.

 

 

Nagy a különbség a Szmolevicsi és a BATE Boriszov formája között.

 

Dinamo Breszt - Dinamo Minszk (2020.05.10. 19:00)

 

Egyelőre botladozik az előző pontvadászatot mindössze egy vereséggel lehozó címvédő: a Dinamo Breszt 3-1-3-as mérlege és a középmezőnyben elfoglalt helye csalódáskeltő. Április 18. és 29. között akadt egy három meccses vereségsorozata, amiben benne volt a Sahtar Szoligorszk elleni kupavisszavágó is – a bresztiek végül idegenben szerzett több találatuknak köszönhetően jutottak be a fináléba. Ezt a rossz szériát egy 3-0-s diadallal zárták le, de a képet némiképp árnyalja, hogy az ellenfél a ligautolsó Belsina Bobrujszk volt.

 

Most igazi ki-ki meccs vár a címvédőre, hiszen a náluk mindössze egy ponttal kevesebbet gyűjtő Dinamo Minszkkel mérkőzik, amely az egyetlen alsóházi csapatként rendelkezik pozitív gólkülönbséggel (10:8) a címvédő mellett. Tavalyi két bajnokijukon mindkétszer elbukott az aktuális pályaválasztó, előtte viszont kétszer is 1-1-et játszottak. Egy ilyen kimenetel most 6,25-ös szorzóval gazdagítaná a helyesen tippelő fogadókat. Magára talál a címvédő, vagy nő a hátránya a mezőny első felével szemben?

 

Tovább az 8. forduló összes mérkőzésére! >>

 

Ki nyeri a 2020-as fehérorosz bajnokságot? >>

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak.

Képek forrása: Sportradar

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők