Összejön a várva várt diadal?

Az előző, kevésbé sikeres szezont követően (bajnoki második hely a Szeged mögött, és korai BL-búcsú) a Veszprém ismét felülhetett a magyar bajnokság trónjára, miután a kétmeccses döntőben gyakorlatilag már az első, hazai pályán vívott találkozón eldöntötte az elsőség kérdését: 11 góllal múlta felül a Szegedet. A visszavágó döntetlenre végződött, de ez a találkozó nem csak az újabb bajnoki cím miatt volt különleges a Veszprémnek: a visszavonuló Nagy László, illetve a távozó Mikler Roland és Momir Ilics is utolsó élvonalbeli mérkőzését játszotta a csapat színeiben.

 

Két mérkőzés viszont még biztosan hátravan számukra: elsőként a Kielce elleni BL-elődöntő, majd a vasárnapi helyosztó mérkőzés. 2010 óta dől el egy mérkőzésen az elsőség sorsa, azóta a Veszprém kétszer jutott a fináléba, előbb 2015-ben a Barcelona simán, 28-23-ra verte, majd rá egy évre a lengyelekkel találkoztak Ilicsék a döntőben. A két vereség közül minden bizonnyal ez a fájdalmasabb, mivel a 29-29-re végződő rendes játékidőt követően, majd a 35-35-el záruló hosszabbítás után büntetőkkel maradt alul a magyar csapat – úgy, hogy már kilenc góllal is vezetett a találkozó során. Ezt követően négyszer mérkőzött egymással a két csapat, – kétszer a mostani BL-idény csoportkörében – és egy döntetlen mellett három győzelem Miklerék mérlege ezeken a meccseken.

 

 

 

 

Szezonbeli mérkőzéseik szoros, kiélezett küzdelmet hoztak: tavaly szeptemberben, hazai pályán 29-27-re, a márciusi, lengyelországi találkozón 36-35-re nyert a Veszprém, idegenben ráadásul 3 gólos félidei hátrányt követően fordította a maga javára a meccs kimenetelét. A Tippmixpro oddsai alapján ezúttal is Nagy Lászlóék a mérkőzés favoritjai, a rendes játékidőben elért győzelmük 1,52-es nyereményszorzóval fogadható.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

Az előzetes nyereményszorzók alapján ezúttal is nagy harcra van kilátás: a Hendikep -1,5 fogadási lehetőségnél (ennél a piacnál a Kielce +1,5 sort választva akkor válik nyertessé a fogadás, ha a Veszprém nem ér el egygólos sikernél jobb eredményt) 1,75, illetve 1,85 a két nyereményszorzó, valamint a Nyertes különbség piacon a Hazai csapat 1-5 góllal nyer kimenetel éri a legalacsonyabb oddsot: 2,20-at.

 

 

 

 

A BL csoportküzdelmei során a magyar együttes nyújtott meggyőzőbb teljesítményt: 10 győzelem mellett 4 vereséget szenvedett, ám ezek mindegyikét a csoportkör első felében, a 8. fordulótól kezdve – a rájátszásbeli mérkőzéseket is figyelembe véve – minden BL-meccsét megnyerte a Veszprém, többek között a végső győzelemre is favorit Barcelonát három góllal verte hazai pályán (29-26). A Kielce 7 győzelemmel és 7 vereséggel fejezte be a csoportkört, amivel 4. helyen jutott tovább, úgy, hogy utolsó három meccsén egyaránt kikapott. A playoffban ugyanakkor egyre javuló játékot nyújtott: előbb a Motor Zaporozsje (33-33, 34-29), majd a BL-győzelemre is esélyesnek tartott Paris SG-t búcsúztatta – a franciák BL-győzelme a szezon előtt 2,30-as, míg a lengyeleké 8,25-ös nyereményszorzóval volt fogadható.

 

A másik elődöntőben a 9-szeres BL-győztes Barcelona a Vardar Pro Szkopje csapatával mérkőzik: a legutóbbi BL-elsőségüket 2015-ben ünneplő katalánok azóta csak egyszer jutottak be a Final Four-ba, 2017-ben az elődöntőben mostani ellenfelük, a bronzmeccsen pedig a Veszprém verte őket. A macedón az egyetlen olyan csapat a mostani elődöntős együttesek közül, amely a legutóbbi négyes döntőben is részt vett.

 

A mérkőzés – és egyben a Final Four – esélyese a spanyol csapat az előzetes oddsok alapján, a Vardar elleni rendes játékidőben elért győzelmük 1,17-es nyereményszorzót, 10. BL-elsőségük pedig 1,50-es szorzót érhet a Tippmixprón. Legutóbbi három egymás elleni meccsüket egyaránt a Barcelona nyerte, tavaly novemberben előbb idegenben 30-26-ra, majd hazai pályán 34-26-ra győzött a BL-szezonban csupán két vereséget számláló spanyol csapat. A katalánok támadásban különösen hatékonynak bizonyultak a Bajnokok Ligájában: 16 mérkőzésükből csupán 3 olyan volt, amelyen nem szereztek legalább 30 gólt. A Vardar elleni elődöntőre kínált fogadási lehetőségeknél a Hazai csapat – Gólszám 30,5 piac Több, mint 30,5 kimenetele 1,65-ös nyereményszorzóval fogadható a Tippmixprón: itt akkor válik nyertessé a tipp, ha Pálmarssonék legalább 31 találatot érnek el a macedónok ellen.

 

 

 

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

A kölni Final Four első elődöntőjében szombaton 15:15-től Veszprém – Kielce, majd 18:00-tól Barcelona – Vardar Pro Skopje mérkőzéseken dől el a vasárnapi helyosztók párosítása. A Tippmixprón mind a négy találkozóra élőben is fogadhatsz!

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők