Sporttörténelmet írna a Fradi a vízilabda BL-ben

Eddig hét magyar diadal született vízilabdában a legrangosabb európai kupasorozatban: 1973-ban és 1979-ben az OSC, 1980-ban és 1985-ben a Vasas, 1994-ben az Újpest, 2004-ben a Honvéd, 2017-ben pedig a Szolnok ünnepelhetett. A nyolcadik aranyat az FTC gyűjtené be, de a mezőny rendkívül erős, így nagy bravúr lenne, ha Varga Zsolt együttese ülhetne fel Európa trónjára.

 

A Tippmixpro oddsai alapján a végső győzelemre a Pro Recco a legesélyesebb – mindössze 1,40-es nyereményszorzót érne az olasz sztárklub sikere −, ami nem véletlen, hiszen Ratko Rudic csapata az egyetlen 100 százalékos együttes a mezőnyben. Az itáliai gárda összesen nyolc Bajnokok Ligája-serleggel büszkélkedhet – többel, mint a magyar csapatok összesen… A csoportmeccsek során a Fradival is találkoztak: Olaszországban Varga Dénes, Stefan Mitrovic és Slobodan Nikic nélkül is helytálltak a zöld-fehérek, de végül 9-6-ra kikaptak, míg a Komjádiban rendezett mérkőzésen hiába vezettek az első negyedben 4-1-re Aaron Youngerék, később nem tudták tartani a lépést a bombaerős riválissal, és 13-7-es vereséget szenvedtek.

 

 

 

 

A Tippmixpro szorzói alapján az FTC végső sikere érné a második legalacsonyabb, 9,00-s oddsot, míg a címvédő Olympiakosz és a Jug Dubrovnik elsősége 10-szeres pénzt fizetne. A görög csapat sikere tavaly nagy meglepetést jelentett Genovában, hiszen 2018-ban is a Pro Recco számított topfavoritnak, de a finálét 9-7-re elbukta. A görögök így 2002 után a második sikerüket ünnepelhették a legrangosabb európai kupasorozatban. Tavaly Budapesten a Ferencvárossal is összecsaptak: az Európai Szuper Kupáért vívott találkozót ötméteresekkel a legutóbbi két Európa Kupát elhódító zöld-fehér csapat nyerte meg. Varga Dénesék negyeddöntős riválisa, a Jug Dubrovnik is kemény ellenfélnek ígérkezik. A horvát gárda négyszer nyert Bajnokok Ligáját – legutóbb 2016-ban Budapesten −, és magabiztosan 10-2-2-es mérleggel végzett a B csoport élén, többek között az Olympiakoszt, a Sport Managementet és a Szolnokot maga mögé utasítva.

 

A Barceloneta sikere 11-szeres pénzt fizetne. A spanyol együttest hazája bajnokságában 2006 óta nem lehet letaszítani a trónról, és egyszer, 2014-ben Barcelonában már a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Tavaly Genovában a 3. helyet szerezte meg a BL-ben – a bronzmeccsen a Jug Dubrovnikot 14-8-ra ütötte ki −, és már a 2018/19-es sorozatban is letette a névjegyét, hiszen 10-1-3-as mérleggel a Pro Recco mögött – többek között a Bresciát és az FTC-t megelőzve  a 2. helyen végzett az A csoportban. A Fradit oda-vissza verte: a Komjádiban 9-8-ra, Spanyolországban pedig 8-5-re, úgy, hogy már 6-1-re is vezetett. A Brescia a Final Eightben szereplő három olasz csapat közül a második legerősebb a Tippmixpro oddsai alapján − 15,00-s szorzót érne a végső sikere –, és a Ferencváros is megtapasztalhatta már, hogy milyen kellemetlen ellenfél. Vámos Mártonék a Komjádiban az utolsó perc előtt kétgólos hátrányból felállva mentettek pontot Alessandro Bovo csapata ellen, majd Olaszországban a szezon legnagyobb idegenbeli vereségébe szaladtak bele (5-10). A Sport Managementről már kellemesebb emlékeik lehetnek a ferencvárosiaknak, hiszen 2018-ban az Eurokupa fináléjában a Busto Arsizióban székelő csapatot oda-vissza megverték, így sorozatban másodszor is elhódították a trófeát. A harmadik számú olasz klub végső sikere nagy meglepetést jelentene, a Tippmixprón 17-szeres pénzt fizetne.

 

 

 

 

És végül következzék a nyolcadik csapat, a rendező! A Waspo Hannover abszolút outsider a mezőnyben, a csoportmeccsek során 14 találkozón mindössze három győzelmet tudott felmutatni, és csupán a hatodik helyen zárt a B jelű nyolcasban, de a házigazda jogán így is érdekelt a végjátékban. A Szolnok számára nagy balszerencsét jelentett, hogy egy csoportba került a Spandauval szemben még a német bajnoki címet is elbukó együttessel, mert így hiába végeztek Zalánki Gergőék a negyedik helyen, ez nem ért továbbjutást.

 

A Fradinak viszont a negyedik hely és egy 8-1-5-ös mérleg is elég volt a Final Eighthez. A BL-csoportkörben talán jobb szereplést vártak maguktól Varga Dénesék, hiszen egyetlen nagycsapatot sem tudtak legyőzni, de a tavalyi év söprése – a ferencvárosiak öt címet (Eurokupa, OB I, Európai Szuper Kupa, Magyar Kupa, Magyar Szuper Kupa) nyertek − és az idei, az OSC elleni bajnoki fináléban aratott siker kellő muníciót jelenthet a klubidény csúcseseményére. Varga Zsolt együttese a felkészülés jegyében Märcz Tamás válogatottjával kétkapuzott, ami nagy segítséget jelentett a zöld-fehéreknek, és az is jó hír, hogy minden játékos bevethető, így a hírek szerint a sokáig makacs kézsérüléssel bajlódó szerb center, Slobodan Nikic is.

 

 

 

 

 

A Fradi keretében négy olyan játékos van, aki 2017-ben BL-t nyert a Szolnokkal: Varga Dénes, Vámos Márton, Aaron Younger és Mezei Tamás szemei előtt is ott lebeg az újabb aranyérem…

 

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

 

A cikkben szereplő nyerményszorzók változhatnak.

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők