Szapporó és Krakkó után Nur-Szultan hozza az újabb feljutást?

A 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságon nem sikerült kivívnia az élvonalbeli tagságot a magyar válogatottnak, miután 5 mérkőzésen 3 vereséget szenvedve csak a 4. helyen végzett a feljutó Nagy-Britannia és Olaszország, valamint az aktuális 2019-es Divízió I/A vb házigazdája, Kazahsztán mögött. A Tippmixpro oddsai alapján a feljutásra ezúttal nem a mieink az esélyesek: arra, hogy Jarmo Tolvanen csapata az első két hely egyikén végez, 2,80-as nyereményszorzóval lehet fogadni, míg a legalacsonyabb odds a 3-4. hely megszerzésére szól.

 

Áprilisban hat felkészülési mérkőzést vívott a válogatott, biztató eredménysorral: elsőként Svédország ellen értek el szoros, 4-3-as vereséget Bálizsék, úgy, hogy a vb-címvédő északiak már 4-0-ra is vezettek. Ezután két győzelem következett Lengyelország ellen (az egyik büntetők után), majd Szlovéniát és Olaszországot is sikerült felülmúlni (utóbbit 6-1-re). A világbajnokság előtti utolsó mérkőzést Nagy-Britannia ellen játszottuk, ahol Sofron góljával egyenlíteni ugyan még sikerült, a visszavágás azonban nem jött össze a tavalyi, emlékezetes budapesti vereségért, ezúttal 3-1-re nyertek a britek.

 

A magyar válogatott hétfőn, magyar idő szerint 8:30-kor az élvonalból aláhulló Dél-Korea ellen kezdi meg szereplését Kazahsztánban: az ázsiaiakkal 2017-ben mérkőztünk legutóbb, az a találkozó 3-1-es vereséget hozott számunkra. Tavaly Dél-Korea szerzett pont nélkül, hét mérkőzésen mindössze 4 gólt ütve esett ki az élvonalból, és a mostani viadalon sem számít esélyesnek: végső győzelme 20-as nyereményszorzóval fogadható, ennél magasabb oddsot csak Litvánia diadala ér.

 

 

 

 

A válogatott második mérkőzése ennél már nehezebbnek ígérkezik, a feljutásra eséllyel pályázó, legutóbb még az élvonalban szereplő Fehéroroszország következik kedden: a 2016-os oroszországi vb-n ellenük aratta első – és eddigi egyetlen – győzelmét a legjobbak között Magyarország, a szentpétervári 5-2-es diadal alkalmával.

Ezután sorban Litvánia, Szlovénia, végül a házigazda Kazahsztán vár Hári Jánosékra.  

A litvánokról kellemes emlékei lehetnek a mieinknek, hiszen az olimpiai selejtezőkben – sorozatban háromszor – nyerni tudtak ellenük, legutóbb 2016-ban 4-0-ra diadalmaskodott a magyar válogatott.

Szlovénia ellen áprilisban felkészülési mérkőzésen 7-4-re nyertünk, és déli szomszédunknak több nagy hiányzója is lesz a vb-n: nem lesz ott Kazahsztánban többek között a korábban az NHL-ben és KHL-ben is játszó Jan Mursak, a jelenleg is az orosz élvonalban szereplő Slovan Bratislava játékosa, Ziga Jeglic és az ex-fehérvári Ales Music sem. Az ő távollétükben sikerül visszavágni a tavaly, a hazai vb-n elszenvedett 4-1-es vereségért?

A torna zárómérkőzésén a házigazda vár a mieinkre: a kazah csapat nagyrészt a KHL-ben rájátszásba jutó Barisz Asztana játékosaira épül, a bő keretből 21-en is ebben a csapatban szerepelnek. Sok sikerélményünk nincs a közelmúltból a kazahok ellen, a legutóbbi vb-n 3-0-ra, a tavaly novemberi, szintén Budapesten rendezett Négy Nemzet Tornán pedig 3-1-re nyertek ellenünk.

 

A Tippmixprón nem csupán a mérkőzésekre lehet fogadni a világbajnokság kapcsán, hanem a magyar válogatott által szerzett pontokra, a legtöbb pontot szerző magyar játékosra, valamint a rendes játékidő során elért gólok számára is. A tavalyi budapesti világbajnokság 5 meccsén 7 pont, és 9 találat volt a mérleg, a legtöbb pontot szerző Sebők Balázs viszont nem lesz ott Kazahsztánban – sikerül felülmúlni ezt az eredményt?

 

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők