Vb-döntő újratöltve - focicsemegékkel folytatódik a Nemzetek Ligája

Franciaország - Horvátország (2020.09.08. 20:45)

 

2018. július 15-e történelmi nap a horvát labdarúgásban: a nemzeti válogatott fennállása legnagyobb sikerét elérvé világbajnoki fináléban léphetett pályára. A döntőben aztán már nem tudtak újabb csodát tenni Luka Modricék, Franciaország 4-2-re nyert, így világbajnok lett, de az ezüstérmes horvátok így is hatalmas sikert értek el. Most, több mint két év után megismétlődik ez a párharc, egy újabb tétmeccs keretében, igaz, egy jóval kisebb presztízsű sorozatban, a Nemzetek Ligájában. 2018-hoz képest az is változást jelent, hogy déli szomszédaink most finoman szólva nincsenek csúcsformában. Eb-selejtező csoportjukat azért megnyerték, de nyolc találkozójukból három alkalommal nem tudták begyűjteni a 3 pontot, vereségüket pedig a mieink ellen szenvedték el. A Nemzetek Ligáját egészen rosszul indították, hiszen Portugáliában már 4-0-ra is égtek, Petkovic csak az utolsó pillanatban tudott szépíteni. Az 1-4 sem hízelgő, miközben a világbajnok Franciaország Mbappé góljával Svédországban győzött 1-0-ra. Igaz, Didier Deschamps ezúttal nem számíthat a Paris SG támadójára, mert Mbappé elkapta a koronavírust. Ezzel együtt Franciaország utoljára 2019 júniusában Törökország ellen szenvedett vereséget (0-2), és legutóbbi nyolc találkozóján mindig szerzett legalább egy gólt, miközben a horvátok utolsó négy meccsükön mindig kaptak legalább egyet. A Tippmixprón 1,68-as oddsot érne a hazai diadal, míg a vendégek sikere 5,75-ös szorzóért fogadható, miközben az iksz 3,85-ös nyereményszorzót jelentene.

 

 

 

 

Svédország - Portugália (2020.09.08. 20:45)

 

2019. június 9-én történelmet írtak a portugálok, miután Guedes góljával 1-0-ra legyőzték Hollandiát, és ezzel első válogatottként megnyerték a Nemzetek Ligáját. Az új kiírásban ott folytatta a regnáló Európa-bajnok, ahol abbahagyta, a horvátok ellen még Cristiano Ronaldo nélkül is gálázott Fernando Santos csapata, és 4-1-re kiütötte a vb-ezüstérmest. Az Eb-selejtezők ugyanakkor nem alakultak tökéletesen a luzitánok számára, hiszen az 5-2-1-es mérleg csak a B csoport második helyére volt elegendő, nagy meglepetésre az ukránok végeztek az élen. Ezzel együtt az Eb-részvételt természetesen kiharcolták, ráadásul az utóbbi mérkőzéseiken a gólokkal sem maradtak adósak: tavaly két meccsen összesen 11 találatot értek el Litvánia ellen, 3+2-t szereztek  a Luxemburg elleni Eb-selejtezőkön, az pedig kiváltképp megsüvegelendő, hogy  a szerb védelmet Belgrádban négyszer is mattolták. A Vendégcsapat góljainak a száma piacon az 1 kimenetel 2,70-es, a 2 3,40-es, a 3+ pedig 4,05-ös nyereményszorzót jelentene a Svédország elleni találkozón. Ugyanakkor hibát követnének el, ha lebecsülnék a svédeket, akik ugyan 1-0-ra kikaptak idei első NL-meccsükön a franciáktól, de előtte nyolc találkozón nem találtak legyőzőre. Az Eb-selejtezőket 6-3-1-es mérleggel zárták az F csoportban, és Spanyolország mögött a 2. helyet megszerezve biztosították helyüket a következő kontinensviadalon.

 

 

 

Dánia - Anglia (2020.09.08. 20:45)

 

Anglia meggyőző teljesítménnyel, 7-0-1-es mérleggel, 37-6-os gólkülönbséggel nyerte meg Eb-selejtező csoportját, a Nemzetek Ligáját viszont kis híján pontvesztéssel indította, hiszen Izlandon Sterling csak a 91. percben szerezte meg a Háromoroszlánosok győztes gólját. Gareth Southgate válogatottja utolsó négy találkozóját kivétel nélkül megnyerte, ezeken gólt sem kapott, három alkalommal pedig gólfesztivált rendezett: Bulgáriában 6-0-ra, Montenegró ellen 7-0-ra, Koszovóban pedig 4-0-ra diadalmaskodott. Ha most is tökéletesen zárna az angol retesz, az 2,51-es oddsot érne a Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést piacon. A dánok a belgák ellen egy 2-0-s vereséggel startoltak a Nemzetek Ligájában, előtte viszont tizenöt találkozón át maradtak veretlenek. Eb-selejtező meccseikből csak négyet tudtak megnyerni, a másik négy összecsapásuk pedig döntetlennel zárult, de így is megszerezték a 2. helyet a D csoportban az ötöst megnyerő Svájc mögött. Ha most is ikszelnének, az 3,50-es oddsot jelentene a Tippmixprón.

 

 

 

Belgium - Izland (2020.09.08. 20:45)

 

Az A divízió legsimább párharcának a Belgium – Izland találkozó ígérkezik, és ez még akkor is igaz, ha az északiak az NL 1. körében csak a 91. percben kapott góllal szenvedtek vereséget Anglia ellen. A vb-bronzérmes Belgium félelmetes formában van: utolsó tizenegy találkozóját egyaránt megnyerte, az Eb-selejtezős 10-0-0-s mérleg és 40-3-as gólkülönbség egészen pazarul mutat. Lukakuék sikere mindössze 1,16-os oddsot érne az 1X2 piacon, így ezen az összecsapáson a Hendikep piacokat is érdemes böngészgetni. Már csak azért is, mert a két válogatott a Nemzetek Ligája előző kiírásában is egymásnak feszült, és a belgák mindkétszer nagyon simán söpörték be a három pontot. 2018 szeptemberében idegenben 3-0-ra, 2018 novemberében pedig otthon 2-0-ra nyertek. A Hendikep 0:2 soron egy kétgólos belga diadal 3,75-ös nyereményszorzót érne a Döntetlen kimenetelt fogadva, míg ugyanitt Belgium legalább 3-0-s sikere a Belgium kimenetelt fogadva 2,25-ös oddsot jelentene. Izland az Eb-selejtező csoportjában Franciaország és Törökország mögött  a harmadik  helyet szerezte meg, így egyenes ágon nem jutott ki az Eb-re, de ha legyőzi Romániát, a bolgár-magyar párharc győztesével játszhat a részvételért – ezen a szemüvegen keresztül figyelve különösen érdekes ez a párosítás.

 

Tovább a fogadási lehetőségekhez!

 

A cikkben szereplő nyereményszorzók változhatnak.

 

Képek forrása: Reuters

< Vissza
Fokozd az élményt!

Az általad használt böngészőben jelenleg nincs engedélyezve a Javascript kódok futtatása, emiatt oldalunkat nem tudod teljes értékűen használni. Kérjük keresd böngésződben a Beállítások / Javascript menüpontot az engedélyezéshez vagy válts böngészőt, hogy részesülj a teljes élményből.

Ajánlott böngészők