Kövesd itt két napon belül megtett fogadásaid alakulását!
Válaszd ki egy tetszőleges mérkőzés nyereményszorzóját a szelvényre rakáshoz
Többet akarok tudni

Játékosvédelem

ELTE Szerencsejáték segélytelefon

Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése anonimitás és teljes titoktartás mellett:

+36 1 411 67 78

Hétfőtől péntekig: 15:00 - 19:00


Játékosvédelmi zöld szám

A felelős játékszervezés, illetve a fogyasztóvédelmi és játékosvédelmi érdekek érvényesülése érdekében fenntartott zöld számon bejelentést, panaszt vagy javaslatot tehet:


+36 80 205 352

Hétfőtől vasárnapig: 00:00 - 24:00 között


Tájékoztató játékosvédelmi zöld számról


A felelős játékszervezés részletes szabályairól szóló 329/2015. (XI.10.) Korm. rendelet 4. §-a alapján az állami adóhatóság a felelős játékszervezés és a fogyasztóvédelmi, játékosvédelmi érdekek érvényesülése érdekében a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény 1. § (5a)-(6d) bekezdésében és a rendeletben foglaltakkal kapcsolatos bejelentések, panaszok, javaslatok szóbeli előterjesztésére játékosvédelmi zöld számot tart fenn:

  • A zöld szám 0-24 óráig üzemel, ingyenesen hívható az egész ország területéről.
  • A szám felhívásakor egy rövid üdvözlő üzenetet követően, a sípszó után van lehetőség a bejelentés megtételére, melyre az ügyfeleknek 2 perc áll rendelkezésére.
  • Ezen idő alatt közölni kell minden olyan, az ügyre vonatkozó lényeges információt, ami alapján az állami adóhatóság az eljárást le tudja folytatni.
  • A bejelentés megtételének nem feltétele a név és elérhetőség megadása, azonban a közérdekűnek minősülő bejelentéssel összefüggő további tájékoztatás a bejelentő felé kizárólag nevének és lakcímének megadása esetén lehetséges.

Felelős játékszervezés


A sportfogadás felelős szervezése


A sport tisztaságának védelme érdekében a Szerencsejáték Zrt. vállalja, hogy körültekintően választja ki a sportfogadásra kínált eseményeket. A Szerencsejáték Zrt. nem szervez fogadásokat olyan tornák/bajnokságok, sportesemények vagy találkozók kapcsán, amelyek esetében fennáll a korrupció kockázata, illetve amelyek potenciálisan nyilvánvaló módon befolyásolhatók vagy nem képviselnek jelentős sportértéket.


Társaságunk nem szervez fogadásokat kizárólag kiskorúak részvételével rendezett sporteseményekre, "barátságos versenyek" esetében pedig csak akkor, ha azok engedélyezettek és szigorú ellenőrzés alatt zajlanak le.


A nyereményszorzók összeállításának folyamata naplózásra és rendszeres auditálásra kerül. A felkínált nyereményszorzók az egyes események kimenetelének valószínűségét tükrözik, és nem lehetőségen vagy más szubjektív információn, hanem tényeken (sportszakmai információkon, korábbi és aktuális fogadási adatokon) alapulnak. A nyereményszorzók (odds) módosítása hivatalos folyamat, és többszintű engedélyeztetést igényel. A naplók és más ellenőrzési folyamatok megakadályozzák a visszaélést továbbá csalás megelőzését szolgáló kontrollok is működnek.


A Szerencsejáték Zrt. az élő fogadás során elfogadott fogadásokra kiemelt figyelmet fordít az értékesítés tisztességének biztosítása és a csalási kockázatok minimalizálása érdekében.


Önkorlátozás


A szerencsejáték szórakoztató, gyakran örömteli elfoglaltság, ami segít a kikapcsolódásban, ám fontos tudni, hogy a játék, mint alapvető emberi szükséglet bizonyos esetekben problémákat okoz, akár súlyos függőséghez is vezet. A szerencsejáték-függőség tehát szenvedélybetegség, ezért a Szerencsejáték Zrt., mint felelős játékszervező több módon is igyekszik segítséget nyújtani a rászorulóknak.


A felelős játékszervezés részeként a Szerencsejáték Zrt. lehetőséget nyújt önkorlátozási limitek beállítására. A Tippmixpro weboldalán a Számlám/Fogadásaim -> Felelős játékszervezés menüpontban beállítható figyelmeztetés, időszaki vagy végleges kizárás, valamint napi, heti és havi limit egyaránt.


Kitől, hol kérhetek segítséget?


ELTE segélyvonal (szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése anonimitás és teljes titoktartás mellett): hívható hétköznapokon 15-19 óra között:
+36 1 411 6778


írásban: szerencse@ppk.elte.hu


GA (Gamblers Anonymus): gamblersanonymous.hu


Fekvő- illetve járóbeteg ellátóhelyek, továbbá civil szervezetek listája: www.hogyanmondjamelneked.hu/hova-fordulj és http://szf.gov.hu/


Nyírő Gyula Kórház Addiktológiai Osztályának Minnesota Részlege: jelentkezés: 06-1/451-2654-es telefonszámon


Információs Pontok:


Kapcsolódó fájlok

Maradjon játék! tájékoztató füzet >>


Tájékoztatók


A felelős játékszervezés részletes szabályairól szóló 329/2015. (XI.10.) Korm. rendelet alapján az alábbiakban közzétesszük a Szerencsejáték Felügyelet honlapján megjelenő játékosvédelmi tájékoztatókat, illetve az ellátó intézmények listáját.


Tájékoztató a játékosvédelmi eszközök bevezetéséről >>

Tájékoztató a 18 év alattiak fokozott védelméről és játéktilalmáról >>

Tájékoztató a bírósági és a jelentős önkorlátozás alatt álló játékosok fokozott védelméről és a játékosvédelmi nyilvántartás működéséről >>

Tájékoztató a jelentős önkorlátozó nyilatkozatról >>

Jelentős önkorlátozó nyilatkozat MINTA >>

Tájékoztató a kóros játékszenvedéllyel élő felnőtt személyek részére pszichiátriai ellátást biztosító egyes szolgáltatókról >>

Tájékoztató a problémás játékkal és kóros játékszenvedéllyel élők személyek részére a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvény alapján közösségi ellátásokat nyújtó szolgáltatókról, illetve játékosok védelmével vagy a szerencsejáték káros hatásainak csökkentésével foglalkozó egyes civil szervezetekről >>

Játékfüggőséggel foglalkozó szervezetek >>

Egyszerűsített tájékoztató a gondnokság alá helyezési eljárásról  >>

Részletes tájékoztató a gondnokság alá helyezési eljárásról >>

Adatvédelmi tájékoztató a játékosvédelmi nyilvántartásról >>