Kövesd itt két napon belül megtett fogadásaid alakulását!
Válaszd ki egy tetszőleges mérkőzés nyereményszorzóját a szelvényre rakáshoz
Többet akarok tudni

Szótár

Szótár

A

Ázsiai hendikep

Ázsiai hendikep esetében - a hagyományos hendikephez hasonlóan - az egyik csapat előnyből indul a másikkal szemben a fogadás során. Az ázsiai hendikepnek több fajtája létezik. Az egyszerűbb, normál változatnál két kimenetel közül kell választani (a remélt nyertes kimenetelt), de vannak úgynevezett „dupla” változatok is, amelyeknél a megtett tét két részre osztva vesz részt a fogadásban. További információk a részvételi szabályzat 3 .sz. melléklet B (2) pontjában.
Ázsiai gólszám

Az ázsiai gólszám fogadások az ázsiai hendikep logikájára épülve működnek. Mind a kétféle fogadási lehetőségnél vannak olyan esetek, amikor a tétünk vagy annak egy része visszajár, mivel fogadásunk részben nyertessé vagy vesztessé válik. További információk a részvételi szabályzat 3 .sz. melléklet B (2) pontjában.

B

Banker

Kombinációs fogadás esetén amennyiben egy általad kiválasztott mérkőzést bankernek (fixre) jelölsz, akkor az minden egységnyi fogadásodban szerepel. A banker (fix) tippnek mindig nyertesnek kell lennie, ha egy bankerrel jelölt tipp vesztes lesz, a fogadásod nem nyer.

Pl. 3 eseményt 2/3 kombinációs fogadással megtéve az egyik eseményt bankerrel jelölve:
1. egységnyi fogadás: A + B + Banker
2. egységnyi fogadás: A + Banker
3. egységnyi fogadás: B + Banker
Befizetés

Amennyiben a fogadó befizetés során pénzt helyez el számláján, úgy lehetősége nyílik fogadni a felkínált sporteseményekre. Többféle befizetési opció közül lehet választani: az SzZrt. bankszámlájára történő utalást, internetes feltöltést bankkártyával (Visa, MasterCard), illetve közvetítő szolgáltató igénybevételével történő teljesítést, MCOM feltöltést vagy Ügyfélkártyát. Bővebben a „Befizetés” menüpont alatt tájékozódhat!
Bejelentkezés

Regisztrált fogadóknak a felhasználói név és a jelszó megadásával a bejelentkezés után nyílik lehetősége fogadások megtételére. A fogadó bejelentkezve tudja kezelni számláját, valamint figyelemmel követheti korábbi fogadásait.

C

Canadian

A „Canadian” 26 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által kiválasztott 5 különböző sportesemény kimenetelére. A „Canadian” 10 db kettes kötésű, 10 db hármas kötésű, 5 db négyes kötésű és 1 db ötös kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.

D

Döntetlennél a tét visszajár

A „Döntetlennél a tét visszajár” típusú fogadási sorok olyan két kimeneteles fogadási lehetőségek, ahol csak arra lehet fogadni, hogy ki nyeri meg az adott mérkőzést. Nyerésről akkor beszélhetünk, ha az általunk megfogadott csapat megnyeri a mérkőzést. Fogadói szempontból előnye az, hogy döntetlen eredmény esetén a tét visszajár, ekkor a fogadási naplóban 1-es nyereményszorzónak megfelelő összegű nyeremény kerül feltüntetésre.
Dupla kiszálló

Darts sportban a 0 érték elérése a dupla mezőbe dobott nyíllal. Pl.: 30 pont kidobása csak a 15-ös szám-szektor dupla mezőjébe dobott nyíllal lehetséges. (D15)

E

Eredmények

Az „Eredmények” menüpont alatt könnyedén megkeresheti a fogadási ajánlatban is szereplő események eredményét.
Élő fogadás

Fogadási ajánlatunkban „élő” fogadási lehetőségekkel is találkozhat, így az egyes kiválasztott sportesemények különböző kimeneteleinek a bekövetkezésére még az adott sportesemény ideje alatt is fogadhat. A nyereményszorzók a történések függvényében változnak.

F

Felelős játékszervezés

A felelős játékszervezés a játékszervező olyan tudatos, a törvényi kötelezettségen is túlmutató tevékenységeinek összessége, amellyel igyekszik megóvni fogadóit a túlzásba vitt szerencsejáték káros következményeitől. Bővebben a “Felelős játékszervezés” menüpont alatt!
Felhasználónév

A fogadó a regisztrációkor választott felhasználói neve (és jelszava) segítségével tud bejelentkezni a fogadási honlapra, így az azonosításnak köszönhetően biztonságosan tudja kezelni számláját.
Fogadásszervező

A fogadásszervezőnek engedélye van sporteseményekkel kapcsolatos fogadási lehetőségeket fogadásra felkínálni a fogadók számára.
Fogadószelvény-szerkesztő felület

A fogadási honlap jobb felső sarkánál található fogadószelvény-szerkesztő felületen láthatók a kiválasztott fogadási események és az ezekhez kapcsolódó nyereményszorzók. Tét elhelyezésére is itt van lehetőség, és ennek ismeretében már a fogadás megkötése előtt láthatóvá válik a megnyerhető nyeremény nagysága. Választható önálló (egy esemény kimenetelére történő) fogadás, de kötésben történő és kombinációs fogadások összeállítására is van lehetőség. Ha a fogadó még a fogadás megkötése előtt meggondolja magát, ezen a felületen törölhet egy-egy kiválasztott eseményt fogadásából.
Feladás

Tenisz sportág esetén egy adott játszma/mérkőzés attól a pillanattól lejátszottnak minősül, hogy az első játék befejeződött. (Tehát, ha valamelyik fél az első játék befejezése után például sérülés miatt nem folytatja a mérkőzést, akkor a játszma és a mérkőzés is feladásra és lejátszásra került.) A teniszen kívüli további sportágaknál (pl. asztalitenisz, strandröplabda, tollaslabda), amennyiben az egyik fél feladásával, leléptetésével ér véget egy mérkőzés, az adott játszma és a mérkőzés is feladásra kerül és lejátszottnak minősül.
Felfüggesztés

A fogadásszervező indokolt esetben jogosult fogadási eseményre vagy annak kimenetelére bármikor felfüggeszteni a fogadást. Egy felfüggesztett fogadási esemény, kimenetel újra megnyitható, további fogadásra felajánlható.
Felkészülési mérkőzés

Felkészülési mérkőzés megnevezés alatt jellemzően azok a fogadásra kínált események szerepelnek, amelyek a párosításban résztvevő szereplőkhöz köthető nemzeti és nemzetközi bajnokságokhoz/kupákhoz nem kapcsolódóan kerülnek megrendezésre.
Frame

Snooker sportban a játékszakasz elnevezése, mely a kezdő lökéstől a fekete golyó „eltevéséig” tart. A frame-et az nyeri, aki több pontot gyűjt. A frame-ek száma előre meghatározott (19, 35). A legtöbb frame-et elérő játékos a mérkőzés győztese.

G

Goliath

A „Goliath” 247 db fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 8 különböző sportesemény kimenetelére. A „Goliath” 28 db kettes kötésű, 56 db hármas kötésű, 70 db négyes kötésű, 56 db ötös kötésű, 28 db hatos kötésű, 8 db hetes kötésű és 1 db nyolcas kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.

H

Három kimenetelű fogadási lehetőség

Ez a fajta fogadási lehetőség három lehetséges kimenetelt tartalmaz, de a háromból csak az egyik válik nyertessé. Klasszikus példája ennek a labdarúgás, ahol ugyan két mérkőző csapat van, de döntetlen is bekövetkezhet, mint eredmény.
Heinz

A „Heinz” 57 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 6 különböző sportesemény kimenetelére. A „Heinz” 15 db kettes kötésű, 20 db hármas kötésű, 15 db négyes kötésű, 6 db ötös kötésű és 1db hatos kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Hendikep fogadás

A fogadás szervezője - fogadási szempontból - kezdeti előnyt adhat az egyik mérkőző félnek, amit aztán hozzászámol a tényleges végeredményhez a fogadás eredményének meghatározásakor.
Holtverseny

Holtversenyről akkor beszélhetünk, ha két vagy több versenyző ugyanazt a helyezést éri el és köztük különbséget tenni nem lehetséges.
Helyszín

Egyes fogadásra kínált eseményeknél előfordulhat, hogy nem a fogadási eseményben első helyen feltüntetett csapat szerepel hazai környezetben, hanem a párosításban második helyen szereplő együttes. Ebben az esetben a fogadási esemény mellett zárójelben helyszínmegjelölés szerepelhet.

I

Időkérés

Néhány sportágban lehetőség van mérkőzés közben a csapat edzőjének – taktikai okokból – időt kérnie, mely során a játékosokkal közvetlenül kommunikálhat, eközben a mérkőzés futó ideje áll (pl.: kézilabda, kosárlabda, vízilabda).
Inning

Baseball sportban a játékrész elnevezése. A játékot kilenc játékrészben (inning) játsszák. Egy játékrész alatt mindkét csapat egyszer-egyszer kerül sorra, amikor megpróbálhatja a labdát elütni és pontot szerezni, miközben a másik csapat dob és védi a mezőket.

J

Jelszó

A fogadó az általa választott jelszava (és felhasználói neve) segítségével tud bejelentkezni a fogadási honlapra, így az azonosításnak köszönhetően biztonságosan tudja kezelni számláját.

K

Két kimenetelű fogadási lehetőség

Ez a fajta fogadási lehetőség két lehetséges kimenetelt tartalmaz, de a kettőből csak az egyik válik nyertessé. Jellemző ez olyan sportágakra történő fogadások esetében, ahol nincs döntetlen (például: tenisz), illetve a speciális fogadási lehetőségeknél.
Kifizetés

A fogadó a belső egyenlegén jóváírt nyereményét a szervező által nyilvántartott, magyarországi bankban vezetett forint alapú bankszámlájára utaltathatja át.
Kijelentkezés

Kijelentkezés után az újabb belépésig nincs lehetőség fogadásokat kötni. A fogadó a számlájához nem férhet hozzá, mivel ebben az esetben nincs azonosítva.
Kombinált fogadás

A kombinált fogadással megfogadható kombinációtípusok: Canadian, Goliath, Heinz, Lucky 15, Lucky 31, Lucky 63, Patent, Super Heinz, Trixie, Yankee. Ezen fogadási típusok jellemzőiről bővebb információk is találhatók szótárunkban.
Kötésben történő fogadás

Kötésben történő fogadás esetén egy fogadáson belül egyidejűleg két, vagy több kimenetelre történik a fogadás. Ezzel a módszerrel viszonylag kisebb tét mellett is nagyobb nyeremény érhető el. A megfogadott nyereményszorzókat összeszorozva kapjuk meg az eredő oddsot, ami a téttel megszorozva megmutatja a várható nyereményt. A fogadás csak abban az esetben válik nyertessé, ha a fogadó minden megfogadott kimenetele bekövetkezik.
Kiemelt ajánlatok

Az aktuális fogadási ajánlatból kigyűjtött, fogadói szempontból kiemelt figyelmet élvező eseménycsoportok. Az itt helyet kapó fogadási események túlnyomó része a megjelenést követően viszonylag rövid időn belül megrendezésre kerül.
Ki végez előrébb?

Egyes eseményekhez köthető fogadási piac, ahol a nyertes tipphez azt kell eltalálni, hogy a fogadási ajánlatban felkínált párosításban található két szereplő közül az adott versenyen melyik végez előrébb, a jobbnak számító pozícióban.

L

Last minute fogadás

Azoknak a fogadási lehetőségeknek a gyűjteménye a fogadási honlapon, amelyeknél hamarosan lezárul a fogadás lehetősége.
Livescore

A „livescore” funkciónak köszönhetően „élőben” lehet figyelemmel követni a kiválasztott mérkőzések eredményének az alakulását.
Lucky 15

A „Lucky 15” 15 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 4 különböző sportesemény kimenetelére. A „Lucky 15” 4 db önálló (egyes kötésű), 6 db kettes kötésű, 4 db hármas kötésű és 1 db négyes kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Lucky 31

A „Lucky 31” 31 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 5 különböző sportesemény kimenetelére. A „Lucky 31” 5 db önálló (egyes kötésű), 10 db kettes kötésű, 10 db hármas kötésű, 5 db négyes kötésű és 1 db ötös kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Lucky 63

A „Lucky 63” 63 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 6 különböző sportesemény kimenetelére. A „Lucky 63” 6 db önálló (egyes kötésű), 15 db kettes kötésű, 20 db hármas kötésű, 15 db négyes kötésű, 6 db ötös kötés és 1 db hatos kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Leg

Egységnyi játék neve a dartsban (Kiírásnak megfelelően pl. 501-ről, pontosan a 0 érték elérése). A versenykiírásnak megfelelő számú „leg” elérése jelent egy szett pontot. A kiírásnak megfelelő szett-pont elérése jelenti a győzelmet.

M

Mérkőzésszám feltüntetése zárójelben

Jellemzően akkor, ha egy bajnokságban/ ligában/kupasorozatban két együttes párharca során legalább 2 siker szükséges az egyik fél továbbjutásához vagy végső győzelméhez, a fogadásszervező a párosítás megnevezése mellett zárójelben azt is feltüntetheti, hogy a párharc hányadik mérkőzésére vonatkozik a fogadási ajánlat.

NY

Nyereményszorzó (odds)

A fogadásszervező a fogadási ajánlatban szereplő valamennyi fogadási lehetőség fogadásra felajánlott kimeneteléhez nyereményszorzót rendel. A fogadó a nyereményszorzó, illetőleg a tét ismeretében meg tudja határozni a várható nyereményét. Amennyiben egy adott kimenetel bekövetkezésének nagy az esélye, akkor az ehhez a kimenetelhez tartozó nyereményszorzó az esélyhez igazodva kisebb lesz. Az előzetesen esélytelenebb kimenetelhez viszont nagyobb szorzó tartozik. Fogadási ajánlatunkban deciminális (európai) nyereményszorzó formátumot használjuk. Az így magadott számot (oddsot) kell összeszorozni a tét összegével, hogy kiderüljön a várható nyeremény nagysága. Ha például 2,50-es nyereményszorzó mellett 1.000 forint tét tartozik, akkor a várható nyeremény 2,50 x 1.000 forint, azaz 2.500 forint. Az egy egységnyi fogadással megnyerhető legnagyobb nyeremény összege a mindenkor hatályos jogszabályban előírt mérték, de legfeljebb 1.000.000 (egymillió) forint.

O

Outright (hosszú távú) fogadás

Olyan fogadástípus, melynek során jellemzően egy hosszabb, összetettebb sorozat, bajnokság, verseny végső győztesére lehet fogadni, a fogadásra felajánlott listából. (Például: Melyik csapat nyeri az NB I-es labdarúgó-bajnokságot?). Az Outright fogadásoknak vannak olyan formái is, amikor arra lehet fogadni, hogy egy versengés során kik végeznek például a dobogón, vagy kik esnek ki valamely bajnokságból, versenyről.

Ö

Önálló (egyes kötésű) fogadás

Önálló (kötés nélküli) fogadás a legegyszerűbb fogadási típus. Ilyen esetben egy fogadáson belül csupán egy kimenetelre történik a fogadás. A fogadó a várható nyereményének a nagyságát a megfogadott nyereményszorzó és a tét összeszorzása révén számolhatja ki.

P

Patent

A „Patent” 7 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 3 különböző sportesemény kimenetelére. A „Patent” 3 db önálló (egyes kötésű), 3 db kettes kötésű, és 1 db hármas kötésű fogadást tartalmaz. Bármely kiválasztott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Pole pozíció

Forma-1 sportágban az időmérő edzés utolsó szakaszában legjobb időeredményt elért versenyző foglalja el a legkedvezőbb rajtpozíciót. (Első helyről indulhat az aktuális nagydíjon.)
Playoff (rájátszás)

Néhány sportág versenykiírásában a végső helyezések eldöntésére irányuló lebonyolítási rend. Az alapszakaszban elért helyezések alapján párosítják a rájátszásban szereplő csapatokat. Pl.: Amerikai foci - NFL, Kosárlabda - NBA, Jégkorong - NHL, stb.
Piac

Fogadási ajánlatban szereplő sportesemények fogadási lehetőségei.

R

Regisztráció

A fogadónak mielőtt fogadást szeretne kötni regisztrálnia kell a fogadási honlapon, megadva az ott kért adatokat. Ekkor megnyitja a fogadási számláját, majd a bejelentkezés, illetőleg befizetés után kötheti meg az első fogadását.
Részleges érvénytelenítés

Részleges érvénytelenítés a részvételi szabályzatban ismertetett indokolt esetekben történhet, ekkor az érintett fogadások esetében az esemény megfogadott kimeneteleire vonatkozó odds 1,00-ás értékkel kerül figyelembevételre. Például ha egy fogadási esemény a fogadási ajánlatban meghirdetett kezdési időpontnál korábban kezdődik, akkor a tényleges kezdési időpont után megtett fogadások részlegesen érvénytelenek.

S

Speciális fogadás

Az SzZrt. fogadási ajánlatában olyan speciális fogadási lehetőségek is szerepelnek, amelyeknél egy adott sporteseménynek nem csupán a végeredményére, hanem egyes felkínált eseményeinek, történéseinek a bekövetkezésére (például: Lesz-e 11-es a mérkőzésen?) is lehet fogadásokat kötni.
Statisztikák

A statisztikák segítséget nyújthatnak a fogadóknak ahhoz, hogy - a fogadási honlapunkon található ilyen elnevezésű menüpont alatt - sportágakra, csapatokra, sportolókra vonatkozó adatokra, korábbi eredményekre tudjanak rákeresni, fogadásaik minél sikeresebb összeállítása érdekében.
Super Heinz

A „Super Heinz” 120 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 7 különböző sportesemény kimenetelére. A „Super Heinz” 21 db kettes kötésű, 35 db hármas kötésű, 35 db négyes kötésű, 21 db ötös kötésű, 7 db hatos kötésű és 1 db hetes kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Speciális eredmények

A tippmixpro.hu oldalon ebben a menüpontban találhatóak a részleges érvénytelenítések, a visszalépés miatt törölt fogadási események, illetve az egyéb törlések (utóbbi kategóriára példa, ha egy jövőben esedékes mérkőzést, eseményt elhalasztottak, és emiatt törölve lett az esemény).

SZ

Számla

A fogadó a regisztráció során választott felhasználói névvel és jelszóval bejelentkezve férhet hozzá a számlájához. A bejelentkezést követően a fogadó itt befizetéseinek, nyereményeinek, illetve a korábbi fogadásainak az alakulását is nyomon követheti.
Szelvény ajánlók

A fogadásszervező által tematikusan (sportáganként, várható nyeremény alapján, azonos kimenetelek szerint, stb.) összeállított konkrét fogadási szelvények, melyek a „Szelvény ajánló” menüpontban kiválasztva is megfogadhatóak. A meghatározott eseménylistán illetve kimeneteleken, valamint a téten és a kombináció típusán is változtatni lehet a fogadó igénye szerint a fogadás megtétele előtt.

T

Tét

A tét az a forintban meghatározott pénzösszeg, amivel a fogadó a kiválasztott eseményre, eseményekre fogad. Az egységnyi fogadás során megfogadható legkisebb tétösszeg önálló fogadás esetén 100 forint, míg kombinált fogadás esetén legalább 100 forint tétet kell megfogadni kombinációnként.
Trixie

A „Trixie” 4 darab fogadás megtételét jelenti a fogadó által választott 3 különböző sportesemény kimenetelére. A „Trixie” 3 db kettes kötésű, és 1 db hármas kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.
Tie-break (super tie-break)

A tie-break a teniszben rövidítést jelent, 6:6-os állásnál a játszma (szett) győztesének eldöntésére irányuló játék. A szuper tie-break (döntő játék) a játékok számára vonatkozó fogadási események esetében egy játéknak minősül.
Touchdown

Az amerikai foci pontozásának legfontosabb eleme, amely akkor következik be, ha valaki a játékosok közül az ellenfél célterületére (End Zone) viszi be a labdát, vagy az irányító a célterületen álló társának dobja a labdát, aki mindkét lábával érinti a földet az elkapott labdával a kezében.

Ü

Ügyfélszolgálat

Amennyiben egy fogadónak bármilyen gondja adódna a fogadásokkal kapcsolatban, vagy kérdése merülne fel a fogadási honlap tartalmát illetően, az „Kapcsolat” menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén kapcsolatba léphet az SzZrt. ügyfélszolgálati munkatársaival, akik segíteni tudnak felmerült probléma megoldásában, illetve kérdések megválaszolásában.

V

Visszalépés

Ha egy fogadásra kínált párosításból az egyik résztvevő az esemény kezdete előtt visszalép, az esemény megfogadott kimeneteleire vonatkozó odds 1,00-ás értékkel kerül figyelembevételre.

Y

Yankee

A „Yankee” 11 darab fogadás megtételét jelenti, a fogadó által választott 4 különböző sportesemény kimenetelére. A „Yankee” 6 db kettes kötésű, 4 db hármas kötésű és 1 db négyes kötésű fogadást tartalmaz. Bármely két választott kimenetel eltalálása esetén a fogadás már nyereményre jogosít.